MALZEMELER:
14 ad. lahmacun
1/2 kg kıyma
1 büyük soğan rendesi
1/2 demet maydanoz
3 ad. domates rendesi
2 çorba kaşığı salça
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Ben lavaşları kendim yaptığım için biraz ince hazırladım onun için sadece ızgara kısmında pişirmek kaldı.
İç malzemeleri iyice karıştıralım, lavaşın bir tanesini alıp kıyma harcından alarak lavaşın bir tarafından başlayarak parmağımızla bastıra bastıra hamurun kalanına yayalım.
Fırınımızın ızgarasını 200 dereceye ayarlayıp tepsimizin alabildiği kadar lahmacunumuzu koyup 5-6 dk kontrollu olarak kıyma pişinceye kadar tutuyoruz, pişen lahmacunları üst üste diziyoruz.
11 yorum:
Lavaş yapmayı bir önce ki tarifte öğrendiğime göre ,kesinlikle bu lahmacunlar denenir.Eline sağlık.
Sürpriz oldu bunu hiç beklemiyordum.Çok güzel bir düşünce. Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık Feraycığım evde yapılanda ne koyduğun ne yediğin belli harika olmuş sevgiler...
Ev yapımı harika olmuşlardır eminim. Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık Feray'cığım..
Vay Ferayım vay!!! Lahmacun yapmışsın yeni görüyorum be güzelim. Ellerine sağlık canım benim.
ELİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR :)
elınıze saglık cok guzel gozukuyorlar
Feray'cım hayli uğraşmışsın ama sonuca değmiş doğrusu. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..
Canım hazır lavaşlada yapmıştı bir arkadaşım ama ev yapımı lavaşlada nefis olmuştur, ellerine sağlık:)
vurma elime kız,sadece bir tanecik alayım ...ama alamıyorum ki...canım ellerine sağılık.
Çok çok severim lahmacunu ellerine sağlık canım evde yaptık mı içimiz ala ala ne güzel yiyoruz değil mi.Bak şimdi inan canım çekti de ev de domatesim yok.Yapardım vallahi.
Yorum Gönder