11 Şubat 2013 Pazartesi

EV YAPIMI LAVAŞ LAHMACUN


Lavaşları hazırlayınca ardından lahmacun yapmamak olmazdı değilmi ama,




MALZEMELER:
14 ad. lahmacun
1/2 kg kıyma
1 büyük soğan rendesi
1/2 demet maydanoz
3 ad. domates rendesi
2 çorba kaşığı salça
tuz- karabiber

YAPILIŞI:
Ben  lavaşları kendim yaptığım için biraz ince hazırladım onun için sadece ızgara kısmında pişirmek kaldı.
İç malzemeleri iyice karıştıralım, lavaşın bir tanesini alıp kıyma harcından alarak lavaşın bir tarafından başlayarak parmağımızla bastıra bastıra hamurun kalanına yayalım. 
Fırınımızın ızgarasını 200 dereceye ayarlayıp tepsimizin alabildiği kadar lahmacunumuzu koyup 5-6 dk kontrollu olarak kıyma pişinceye kadar tutuyoruz, pişen lahmacunları üst üste diziyoruz.

11 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Lavaş yapmayı bir önce ki tarifte öğrendiğime göre ,kesinlikle bu lahmacunlar denenir.Eline sağlık.

pembe kekik dedi ki...

Sürpriz oldu bunu hiç beklemiyordum.Çok güzel bir düşünce. Ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık Feraycığım evde yapılanda ne koyduğun ne yediğin belli harika olmuş sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ev yapımı harika olmuşlardır eminim. Nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık Feray'cığım..

neslice tarifler dedi ki...

Vay Ferayım vay!!! Lahmacun yapmışsın yeni görüyorum be güzelim. Ellerine sağlık canım benim.

günlük yaşamım dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR :)

behlulksn dedi ki...

elınıze saglık cok guzel gozukuyorlar

Nilgün dedi ki...

Feray'cım hayli uğraşmışsın ama sonuca değmiş doğrusu. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..

Unknown dedi ki...

Canım hazır lavaşlada yapmıştı bir arkadaşım ama ev yapımı lavaşlada nefis olmuştur, ellerine sağlık:)

MAZES dedi ki...

vurma elime kız,sadece bir tanecik alayım ...ama alamıyorum ki...canım ellerine sağılık.

vişnap dedi ki...

Çok çok severim lahmacunu ellerine sağlık canım evde yaptık mı içimiz ala ala ne güzel yiyoruz değil mi.Bak şimdi inan canım çekti de ev de domatesim yok.Yapardım vallahi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails