13 Şubat 2013 Çarşamba

PANCAR YAPRAĞI YEMEĞİ



MALZEMELER:

1kg pancarın yaprak ve sapları
1 büyük soğan
1/2 çay bard. pilavlık bulgur
zeytinyağı
tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Yıkadığımız pancar saplarının sapı ve yapraklarını ayrı kaplara doğruyoruz Önce saplarını tavaya alarak az sıvıyağ az su ile pişiriyoruz.Tencereye doğradığımız soğanları alıp zeytinyağında pembeleştiriyoruz, üzerine sapları, yaprakları bulguru  1/2 çay bard sıcak suyu ilave edip pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyerek ocaktan alıyoruz..
Yoğurt eşliğinde servis yapıyoruz..




14 yorum:

vişnap dedi ki...

Evet bu lezzeti biliyorum bir kere yapmıştım çok güzel oluyor canımm ellerine sağlık Vallahi unutmuşum iyi oldu sayende hatırladım yeniden yapayım.Sevgiler .

günlük yaşamım dedi ki...

biliyorum ben bu yemeği annem yapar hep harika oluyor :)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Ellerinize sağlık, yemek nefis görnüyor.
Yoğurt eşliğinde çok güzel bir yemek.
Pancarın yaprak ve sapları da değerlenmiş oluyor.

Unknown dedi ki...

Eline sağlık çok güzel olmuş ben börekte kullanıyordum ama yemeğini ilk defa görüyorum:) sevgiler

durutarifler dedi ki...

Ferkayım ilk defa sende görüyorum
Ellerine sağlık
Sevgler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ilk defa rastladim hic duymamistim,ellrinize saglik,bu ara benimde hep ot yemekleri yiyesim var nedense...

Unknown dedi ki...

Pancarın acele turşusunu yaptım, salatasını yedim ancak bu başka birşey.:) Pazartesi günü yapraklı pancar arayıp bu tarifi deneyeceğim. Tam benlik olduğunu düşünüyorum:) Ellerinize sağlık:) Sevgiler

kış güneşi dedi ki...

Canım kırmızı pancar mı bu bizim burada onların hiç sapı yeşilliği yok yoksa onu yoluyorlarmı ama güzel olmuş eline sağlık canım

MAZES dedi ki...

görüntüsü süper,tadını ....bilmem ,ellerine sağılık canım.

Unknown dedi ki...

Çok şifalı bir yemek olduğundan şüphem yok.
Tadını da beğenirim kesin,tez zamanda denemeliyim:)
Ellerine sağlık ablacım.
Şifa olsun inşAllah..

mutfagabuyrun dedi ki...

denemedim ama görüntüsü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Pancar aldığımda yaprak ve sap kısmını hiç atmam. Pişirip üzerine birde sarımsaklı yoğurt e daha ne olsun. Ellerine sağlık arkadaşım..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık, bende yapraklarını kavurup yumurta kırıyorum çok güzel oluyor! Böylede demek lazım eminim çok lezzetlidir:))

pembe kekik dedi ki...

Ben de aynı şekilde yapıyorum ve çok güzel oluyor. Ellerine sağlık Feray'cım sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails