11 Aralık 2011 Pazar

KURU PATLICAN KAVURMASI

Artık mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tezgahlarda bulabiliyoruz ama büyüklerimizin yaptığı kurularla yapmanın tadı ve keyfi başka oluyor.. Ben mevsimsiz sebze ve meyveleri hiç bir zaman kullanmıyorum. Hemde biraz özlemek gerek değilmi..








MALZEMELER:
3 ad. soğan
sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
birkaç kuru domates
toz biber
tuz
kurutulmuş biber

YAPILIŞI:
Kuruları 15-20 dk. haşlayalım.
Soğanı sarımsağı kavuralım.
Üzerine domates ve biberleri, patlıcanları ekleyelim.
Baharatları ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip 5 dk kısık ateşte pişirelim.
Yoğurtla servis edelim.

18 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Ferkaycığım kuru patlıcanın kavrulmasını bilmiyordum bu tarifi kesinlikle hazırlayacağım:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık..
mutlu pazarlar.öperim seni...

MUTFAKISTAN dedi ki...

BENDE BILMIYORDUM CANIM NEFIS GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
SEVGILER

Unknown dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık çok leziz sevgiler.

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Bayılıyorum patlıcana, kurusu yaşı farketmez:) ellerine sağlık canım, mutlu pazarlar.

mutfagabuyrun dedi ki...

en güzeli mevsiminde yada kurusunu yemek canım.bende kullanmıyorum mevsimsiz sebze.kurunun lezzetide başka olur.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

yeşim dedi ki...

çok güzel bir tarif canım .ellerine sağlık...afiyetler olsun... güzel bir hafta diliyorum sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok nefis olmuş.Çok severim.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

kuru patlıcan kavurmasını bende hiç duymamıştım ellerinize sağlık.. deneyeyim birgün..

Unknown dedi ki...

Ahh nasıl severim ama bu yaz hiç kurutamadım ben..
Bol yoğurtlu süper olur.
Ellerine sağlık canım

zeymurancafe dedi ki...

kuru patlıcanın kokusundan pek hoşlanmıyorum aslında dolması dısında ama annem bayılır her sene mutlaka kurutur ellerıne sağlık canım guzel gorunuyor

neslice tarifler dedi ki...

Eskiden annem kışları çok yapardı hiç sevmezdim. Şimdi hormonlu sebzeleri gördükçe bayıla bayıla yiyorum. Eline sağlık Feraycım.

(Bu arada pizzandan yaptım. Süper bi tarifmiş arkadaşım)

NİRVANA dedi ki...

ellerine saglık canım biz adanada patlıcanı cok kullandıgımız için biliyorum :))

yemekbiraşk dedi ki...

benimde baya bi kurum var bu sene kellerde durduğu için gözümden ırak kalıorlar ve kullanmıyorum çıkarayı bari yukarıya:) ellerine sağlık bayılırım ben patlıcan kurusuna
sevgiler

DATLIM dedi ki...

Annemin özlediğim lezzetlerinden biridir :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

ozguluntarifleri dedi ki...

cok nefis olmus Ferkayim bende bu yil kurutmustum tarifini aynne uygulayacagim..
uff canim cekti hemen yarin yapayim:)
sevgilerimi biraktim canim.

sevil şahin dedi ki...

of of patlıcanın her haline bayılan ben bu tabagı alıp kaçmak istedim :)
ellerine saglık canım

mintinin dünyası dedi ki...

ayyy
azıcıkta varsa acısı yemede yanında yat.
ellerine sağlık balım

Mutfak Dili dedi ki...

Ablacim dogru her tadi mevsiminde almak guzeldir. Biz amerikada yasiyoruz ve burda patlicanin zamani simdi yazinda oluyor/ Texas sicak oldugu icin sebzeler simdi de bulunur.
Ama kur da guzel kuru patlican kavurmasi duymadim ama dolmasi gercekten harika.
Elinize saglik
Sevgiler..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails