

MALZEMELER:
3 ad. soğan
sarımsak
1/2 bardak zeytinyağı
birkaç kuru domates
toz biber
tuz
kurutulmuş biber
YAPILIŞI:
Kuruları 15-20 dk. haşlayalım.
Soğanı sarımsağı kavuralım.
Üzerine domates ve biberleri, patlıcanları ekleyelim.
Baharatları ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip 5 dk kısık ateşte pişirelim.
Yoğurtla servis edelim.
18 yorum:
Ferkaycığım kuru patlıcanın kavrulmasını bilmiyordum bu tarifi kesinlikle hazırlayacağım:)enfes gözüküyor canım ellerine sağlık..
mutlu pazarlar.öperim seni...
BENDE BILMIYORDUM CANIM NEFIS GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
SEVGILER
Ablacım ellerine sağlık çok leziz sevgiler.
Bayılıyorum patlıcana, kurusu yaşı farketmez:) ellerine sağlık canım, mutlu pazarlar.
en güzeli mevsiminde yada kurusunu yemek canım.bende kullanmıyorum mevsimsiz sebze.kurunun lezzetide başka olur.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
çok güzel bir tarif canım .ellerine sağlık...afiyetler olsun... güzel bir hafta diliyorum sevgiler.
Ellerine sağlık.Çok nefis olmuş.Çok severim.Sevgiler.
kuru patlıcan kavurmasını bende hiç duymamıştım ellerinize sağlık.. deneyeyim birgün..
Ahh nasıl severim ama bu yaz hiç kurutamadım ben..
Bol yoğurtlu süper olur.
Ellerine sağlık canım
kuru patlıcanın kokusundan pek hoşlanmıyorum aslında dolması dısında ama annem bayılır her sene mutlaka kurutur ellerıne sağlık canım guzel gorunuyor
Eskiden annem kışları çok yapardı hiç sevmezdim. Şimdi hormonlu sebzeleri gördükçe bayıla bayıla yiyorum. Eline sağlık Feraycım.
(Bu arada pizzandan yaptım. Süper bi tarifmiş arkadaşım)
ellerine saglık canım biz adanada patlıcanı cok kullandıgımız için biliyorum :))
benimde baya bi kurum var bu sene kellerde durduğu için gözümden ırak kalıorlar ve kullanmıyorum çıkarayı bari yukarıya:) ellerine sağlık bayılırım ben patlıcan kurusuna
sevgiler
Annemin özlediğim lezzetlerinden biridir :) çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
cok nefis olmus Ferkayim bende bu yil kurutmustum tarifini aynne uygulayacagim..
uff canim cekti hemen yarin yapayim:)
sevgilerimi biraktim canim.
of of patlıcanın her haline bayılan ben bu tabagı alıp kaçmak istedim :)
ellerine saglık canım
ayyy
azıcıkta varsa acısı yemede yanında yat.
ellerine sağlık balım
Ablacim dogru her tadi mevsiminde almak guzeldir. Biz amerikada yasiyoruz ve burda patlicanin zamani simdi yazinda oluyor/ Texas sicak oldugu icin sebzeler simdi de bulunur.
Ama kur da guzel kuru patlican kavurmasi duymadim ama dolmasi gercekten harika.
Elinize saglik
Sevgiler..
Yorum Gönder