Bahar geldi derken kış yine geri dönüyor. Elimizdeki kuruları bitirmek lazım yerine yenileri gelsin tazelensin değilmi..
İstediğiniz kadar kuru patlıcan ve kuru biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Varsa kuru domates yoksa konserve domates
Tuz
Zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI
Kuru patlıcanları sıcak su içerisinde hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Biberlere de aynı işlemi yapalım. Süzülmeye bırakalım.
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayıp pembeleştirelim. Domatesleri ekleyip biraz kavuralım. Üzerine patlıcan, biberleri ve tuz ilave edip çok az su ilave ederek pişirelim.
Sarımsaklı yoğurtla servis edelim..
12 yorum:
Ailecek sevdiogimiz bayilarak yedigimiz kuru patlicanlar biberler bu sene az geldiler,bitmek üzereler! Belki ödünc aliriz birilerinden kimbilir,bak simdi canim cekti,yarina yaparim kesin,elinize saglik Feray hanim!
Ablacım hayırlı cumalar ellerine sağlık sevgiler...
hiç yemedim. en kısa sürede denemem lazım. Ellerine sağlık
Feraycığım ne yazık ki bizim buralarda sebze hiç kurutulamıyor.Allahtan artık aktarlarda satılıyor dizi dizi yoksa halimiz fenaydı ya da kapınızı aşındırırdık:))Canımmm ellerine sağlık afiyetler olsun .
hele bunlar haşlanırken bir kokusu çıkar ki
en çok o kokuyu severim ben
beni eski çocukluk günlerime götürür
çok severim
eline sağlık
Bu gün anca oturdum bilgisayara.. Ve karşımda biraz önce yaptığım kurular duruyor. Çok severim. Bende akşam misafir soframa yaptım. Ellerine sağlık. Afiyetler olsun...
Offf harika görünüyor ,ellerine sağlık , sevgilerimle:-)
Feraycım, ben bu kurulara bayılıyorum.Hatta pişirip, yoğurtla da bayılarak yiyiyoruz,eline sağlık.
evinde olan yapacak,yiyecek ,inşallah yaza ben de kuruturum ,ellerine sağılık canım ve senden ricam olacak ,bulaşık makinesinde neyi,nasıl kullanırsın ,bir yazı hazırlarsan çok memnun kalırım ,eminim sadece ben de değil.
Kuru sebzeleri bende çok seviyorum.Ellerine sağlık canım,nefis bir sunum.
Sevgiler...
Bu kış o kadar çok yaptım ki kuru patlıcanlar bitti. Herkesin seveceğinden eminim. Ellerine sağlık, iyi hafta sonları..
Feraycığım bu tam benlik bir tarif olmuş.:) Artık çalışmadığıma göre yıllarca doyasıya yiyemediğim sarımsağı rahatça yiyebilirim. Hele hele ona domates ve patlıcan eşlik ediyorsa...:)
Yorum Gönder