MALZEMELER:
2 Yumurta
2,5 su bard süt
2 su bard un
1 pk kb tozu
tuz
YAPILIŞI:
Yumurtaları, sıvıyağ ve süt birlikte çırpıyoruz
Üzerine tuz, un ve kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı fırça yardımı ile sürüp hamurumuzdan 1 kepçe alıp döküyoruz ve kepçenin altı ile hemen hafif düzeltiyoruz. Göz göz olunca ters çeviriyoruz kızardıktan sonra servis tabağına aktarıyoruz.
Aynı şekilde hamur bitinceye kadar devam ediyoruz, pişen akıtmaları üst üste koyarak soğumalarını önlüyoruz..
13 yorum:
Afiyetler olsun canım. Ellerine sağlık. Bende geçen gün yaptım.. Daha yazamadım Biraz farklı.:) Sıcak sıcak .. ne güzel yenir..Selamlar..
Feraycigim,bu ne güzel görüntüdür böyle,gec vakitlerde blog ziyareti yapmak hic güzel degil:))
Ellerine saglik,iyi pazarlar canim
Canım sunumun harika görünüyor buradan ellerine sağlık afiyetler olsun.Sevgiler mutlu pazarlar.
Feray ablacım eline sağlık çok güzel görünüyor:) sevgilerimle iyi pazarlar:))
gözüm yoktur,bu sabah ben de krep yaptım,sıcacık yedim ...ooof,bana da afiyet olsun,senin de ellerine sağılık canım.
Tam pazar kahvaltısı menüsü bende sık yaparım ama bizimkinin adı krep,görüntü ve tarif aynı acaba yerel adı akıtma mı aman öyle böyle nefis bir şey bu eline sağlık
Sevgili Feray, öylesine güzel tariflerin var ki ellerine sağlık.:) Hem nostaljik, hem pratik hem de hafta sonu sabahları taze ekmek almaya üşenen gençlere hazırlanacak mükemmel bir kahvaltılık:))) Sevgiyle kal.
Nefis olmuş görüntü süper ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Ablam ellerine sağlık akıtma nefis sevgiler.
Te han quedado geniales, totalmente perfectas. Un abrazo, Clara.
gece gece canımda nasıl çekti.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Çok hoş fotoğraflanmış, insanın canı çekiyor :)
epey bir süre bu krep işini beceremedim ama nihayet öğrendim
Yorum Gönder