11 Mart 2013 Pazartesi
HALUJ
MALZEMELER:
3 su bard un
2 tatlı kaş. tuz
1 su bard. ılık su
İÇİ İÇİN:
5-6 patates (haşlanmış)
1 ad. orta boy soğan
tuz, karabiber
pul biber
5-6 kaşık zeytinyağı
SOSU:
3-4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı biber
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlayalım, soğanı ince ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirelim. Patatesleri püre yapıp soğana ilave ederek 5-6 dk kavuralım soğusun.
Bu arada hamuru yoğuralım suyu azar azar ilave ederek hafif sert bir hamur yazırlayalım ve hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.
Hamurumuzu 5- 6 parçaya bölüp beze yapalım üzerini nemli bezle örtelim. Bezelerimizi açalım ve nutella kapağı yada o boyutta fincan ile keserek yuvarlaklar çıkaralım. Ortalarına iç malzemizden bolca koyarak ister kenarlarını pili pili katlayarak ister benim yaptığım şekilde sıkıca katlayarak hazırlayalım. Hazıladığımız halujları kağıt havlu üzerine yan yana dizerek buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim..
Yemekten önce genişce bir tencerede bol kaynar su içerisinde birbirine değmeyecek şekilde halujlardan ilave edip 8-10 dk haşlayalım.
Tereyağ eritip kırmızı biberi ilave ederek sosumuzu hazırlayalım.
Sarısaklı yoğurtla beraber servis yapalım..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
27 yorum:
aama amaa,,,gece gece bu yapılır mıı ablacım..:))
bu ne muhteşemm bir görüntüüdür...
lezzet garatiliyim dercesine gülümsüyor resimler.:)
ellerine sağğlıkk ablacımm..
ucundan tattım haberin ola;)
gönül dolusunca sevgiler ablacım..
:)
peki ablacım,içerisine kıymalı harç koyarak yapsak nasıl olur bu lezzet???
benim kuzucuklar için kıymalısı daha makbule geçer.:)
çokk leziz görünüyorr...
Bunu televizyonda çok seyrettim ama hiç denemedim ..Bu tarifle mutlaka deniyeceğim. Muhteşem görünüyor.. Tadıda öyledir mutlaka.. Ellerine sağlık canım.. Yiyenlere afiyetler olsun.. İzmirdenlezzetlerden sevgilerle..
Maşallah süper olmuş.Ellerinize sağlık.
Biz hampal diyoruz. Çok severiz ellerinize sağlık afiyet olsun:))
hmmm ellerine sağlık canımm tam benlik bir tarif..İlk fırsatta denemek istiyorum..Sevgiler..
Ablacım ellerine sağlık olsada yesem bir tabak sevgiler.
ablacım çok sevidiğim bir tariff denemek istiyorum inşallah ellerine sağlık çok güzel görünüyo.
olsada yesem canım.nefis olmuş nefiss.ellerine sağlık.sevgiler.
Bu nasıl can çektiren görüntüdür böyle ama ya:)
Ellerine sağlık canım..
Nefissssssssssss
Eline sağlık ablacım daha önce hiç tatmadığım bir lezzet mutlaka denemeli:))
Bu nasil bir lezzettir böyle Sevgili
Ferayimmmm......
ellerine saglik,yiyenlere afiyetler olsun
haluj u sanırım mutfağımda görmüştüm daha evvel:)
ellerinize sağlık..
nefis görünüyor..
sevgiler..
Nefis bir yemektir bayılırım. Arada yaparız annemle canımız istedikçe :)) Senin gibi güzel süsleyemiyoruz ama, harika görünüyor canım, ellerine sağlık..
oh mis mis ellerine sağlık ablacım afiyetler olsun sevgiler
www.hadisofraya.com
Annem cok güzel yapar.yillardir yapmadigimi farkettim.bizimkinin farki yogurtsuz servis yapilmasi ve adinin hingel olmasi .elinize saglik biraz ugrastirir ama cok lezzetlidir.selmlar.Sule
Çok güzel olmuşlar Feraycığım ellerine sağlık doyurucu bir tarif ne güzeldir yemesi kimbilir.Sevgilerimle
ellerinize sağlık emek ve lezzet bir arada sevgiler:)
çok çok severim, bizde de yapılır. ellerinize sağlık, harika görünüyor.
ellerine sağılık canım,hiç yapmadım,güzel görünüyor.
Ablacigim yanlislikla esimin hesabindan yorum yazmisim kusuruma bakma ne olur :((
Benim hic bilmedigim bir lezzet.. jarika gorunuyor emeklerine saglik feray ablacigim....
Tam haluj olmuş bu. eğer sen yapasında tam olmaz mı ?
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Yöresel herhalde. Haluj duymuştum ama çıkaramadım yöresini. Tabi hamur açma falan beni aşıyor. Becerip yapanların ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun.
Mmmm nefis görünüyor Feraycım. Buna yakın bi tarifi bende yayınlamıştım. Biz hingel diyoruz ismine ama. Biraz da şekli farklı sanırım. Çok sevdiğim bir yemektir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
canım ablam o pamuk ellerini öperim senin.maşallah:)
Yorum Gönder