4 adet orta boy patates
1 ad.et piyazlık doğranmış kuru soğan
2 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz ve kırmızı pul biber.
YAPILIŞI:
Patatesleri diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğruyoruz.
Tencereye yağı koyup piyazlık doğradığımız soğanları kavuruyoruz, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
Patatesleri ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ve maydanozları ilave ederek 1 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz.
11 yorum:
canım ellerine sağlık. Yeni haftamız hayırlı olsun. Yoğurtda çok yakışmış. Afiyetle inşallah.
Nefis olmuş Feray ablacım iyi haftalar:)
patatessssss en sevdiğimm:)
kavurması da enfes görünüyor ablacım,ellerine sağlık.
kavurma harika oluyor ben de yapıyorum
Feraycim ellerine saglik, hem pratik hem lezzetli..afiyetler olsun..
çok severim feraycığım
ellerin dert görmesin çok leziz görünüyor
mutlu haftalar...
Sevgili Feray, Bu güzel yemeği Adanalı bir arkadaşım yapardı. Muazzam lezzetli olduğunu biliyorum ellerine sağlık.:)
Hepimizin çok sevdiği patatese bende bayılırım çok güzel olmuş canımm ellerine sağlık olsun Sevgilerimle.
çok severım ellerıne sağık canım nefıs...
Yenice kahvaltı sofrasından kalktım ablacım,amaaaa olsa bir tabağıı yerim ki..:))
ellerin dert görmesin ablacımm...
öpüyorummm sizi..
ay ablaa çok severim ve nezamandır yapmıoum yarın akşam yemeği belli oldu aklıma düşürdün ellerine sağlık kocaman sevgiler
Yorum Gönder