4 Mart 2013 Pazartesi

PATATES KAVURMA




MALZEMELER:
4 adet orta boy patates
1 ad.et piyazlık doğranmış kuru soğan
2 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz ve kırmızı pul biber.

YAPILIŞI:
Patatesleri diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Kabuklarını soyup kuşbaşı iriliğinde doğruyoruz.
Tencereye yağı koyup piyazlık doğradığımız soğanları kavuruyoruz, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
Patatesleri ilave edip yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ve maydanozları ilave ederek 1 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz.

11 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

canım ellerine sağlık. Yeni haftamız hayırlı olsun. Yoğurtda çok yakışmış. Afiyetle inşallah.

Elifle hayata dair dedi ki...

Nefis olmuş Feray ablacım iyi haftalar:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

patatessssss en sevdiğimm:)
kavurması da enfes görünüyor ablacım,ellerine sağlık.

Günlükçü Bayan dedi ki...

kavurma harika oluyor ben de yapıyorum

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Feraycim ellerine saglik, hem pratik hem lezzetli..afiyetler olsun..

Tombul Tarifler dedi ki...

çok severim feraycığım
ellerin dert görmesin çok leziz görünüyor
mutlu haftalar...

nilgün ilgün dedi ki...

Sevgili Feray, Bu güzel yemeği Adanalı bir arkadaşım yapardı. Muazzam lezzetli olduğunu biliyorum ellerine sağlık.:)

vişnap dedi ki...

Hepimizin çok sevdiği patatese bende bayılırım çok güzel olmuş canımm ellerine sağlık olsun Sevgilerimle.

zeymuran dedi ki...

çok severım ellerıne sağık canım nefıs...

birtutamkekik dedi ki...

Yenice kahvaltı sofrasından kalktım ablacım,amaaaa olsa bir tabağıı yerim ki..:))
ellerin dert görmesin ablacımm...
öpüyorummm sizi..

hdidem95 dedi ki...

ay ablaa çok severim ve nezamandır yapmıoum yarın akşam yemeği belli oldu aklıma düşürdün ellerine sağlık kocaman sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails