Nihayet iyileştim çok az öksürüğüm kalsada artık ayaktayım. Geçmiş olsun dileklerini bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ederim.
Tarçınlı çelenk tarifi ile döndüm ama tabiki de yeni yapmadım, Emine Beder in programında sevgili Sibel yapmıştı, bende tarçını çok sevdiğimden hemen denemiştim. Ben çok beğendim, denemek isteyenlere işte tarif.
MALZEMELER:
2 su bard. un
1/2 su bard. ılık süt
1 pk. instant maya
1 ad. yumurta sarısı
1 çimdik tuz
1 yem kaşığı toz şeker
30 gr. erimiş tereyağı
Arasına sürmek için:
60 gr. tereyağı ( oda ısısında yumuşamış)
4-5 yem. kaş. toz şeker
tarçın
YAPILIŞI:
Unu hamur yapacağın kaseye alıp üzerine maya, tuz, şeker koyup karıştırıyoruz. Ortasını açıp erimiş tereyağı süt ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamurumuz olacak..
Nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalandırıyoruz. Daha sonra un serptiğimiz tezgaha hamuru dikdörtgen şeklinde açıp üzerine bir kase içinde yumuşak tereyağı, toz şeker ve tarçını karıştırıp çatalla sürüyoruz.
Hamurun geniş tarafından gevşek olarak rulo yapıp ruloyu enine 2 ye bölüyoruz. Tam ortasından başlayarak hamurun önce bir tarafını sonra diğer tarafını birbirine doluyoruz ve uçları birleştiriyoruz. Üzerine toz şeker serperek yağlanmış tepsiye koyuyoruz ve 180 derecede 20 dk. kadar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Tepside soğutuyoruz.
36 yorum:
Ablacım geçmiş olsun benimde sesim
gitti tamamen:)))Çelenk nefis elle
rine sağlık öpüyorum...
Kaç oldu görüyorum bu çelengi ve çok hoşuma gidiyor..
En kısa zamanda denemeliyim..
Ellerine sağlık canım..
hımmm değişik birşey olmuş çok gösterişli duruyor elinize sağlık
görüntü harika canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
ABLAM RABBİM ŞİFA VERSİN.
BUNLAR HARİKA TAM BENLİK TARÇINI ÇOK SEVERİM:)
Gercekten harika gorunuyor , emeklerine saglik ablacigim..
Çok geçmiş olsun tam hastalanacak havadayız maalesef çelengi yıllar önce haşhaşlı denemiştim. Çok değişik alternatifleri olabiliyor ellerine sağlık sevgiler...
Geçmiş olsun Feraycım. Harika bir tarif, ilk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler...
Geçmiş olsun, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:))
sevgili ferkay sanırım aynı dönemlerde hastalandık zira bende 15 gündür uğraşıyorum. çok geçmişler olsun benim yeni yılda arka arkaya hastalıklar ve kazalar oldu yazmak da istemedim önce yardımcım temizlik yaparken ona yardım edeceğim diye bende ütü yapayım dedim.sağ taraftaki ütüyü ütü masasında nasıl becerdiysem sol ayağım parmaklarımın üzerine düşürdüm ve iki parmak kırığım oldu bununla uğraşırken evde torun ve kızlar sırayla yüksek ateşle yatıp kaldılar onlarla hastane hastane koşuşturacağım derken bronşitim tekrarladı ve beni yeniden yatırdı yine alerjilerim nedeniyle kortizonlu ilaç tedavisine başlandı ve üç hafta raporluyum. tekrar geçmiş olsun der acil şifalar dilerim sağlıkla kal..bu tarif çok hoşuma gidiyor bir gün denerim inşallah..
yabancı sitelerdeki gibi bir görüntü olmuş feraycığım
eline sağlık arkadaşım
kal sağlıcakla
Çelenk,adıda enzartirik güzel olmuş
Feraycim gecmisler olsun birdaha gecirmezsin ins. Bu tarifin benzeri cubuklar halinde yapilip satilir burada isminede ciro derler:) Biz cok severiz ama evde hic denemedim not aldim tarifini ev yapimi cok daha lezzetlidir ellerine saglik diyorum sevgiler:)
Allah şifalar versin. Çelenk ne kadar harika olmuş bayıldım..
Tam yapabilir miyim diye düşünürken fotografı gördüm, yapamayacağımı anladım. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Ferayım çok çok geçmiş olsun. Haberim yoktu inan. İyi bak dikkat et kendine canım benim. Ben de İlhan Beyle aynı fikirdeyim. Tam yapabilirim derken o harika fotoğrafı görünce yapamam dedim sanki. Ellerine sağlık canımın içi
Önce geçmişler olsun canım.İyileşmene sevindim.Bu şahane çelengide alıp kaçasım geldi .Nasılda iştah açıcı mükemmel görünüyor.Bunu not aldım canım .Sevgilerimle.
Şu şekli bi ben deneyemedim:)
Mis gibi tarçın kokusu burnuma geldi sanki:) Ellerine sağlık ablacım.
Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Sibelimde çok güzel şeyler yapıyor bende en yazkın zamanda yapacağım
ablacım geçmiş olsun dikkat et kendine bu çöreği bende görmüştüm senden onay geldiğine göre denemek şart oldu ellerine sağlık sevgiler
Ferkayım nefis gmrünüyor
Ben de deneyeceğim.
Bu arada geçmiş olsun. Kendine dikkat et.
Sevgiler
Ne güzel bir görüntüdür :-) Ellerine sağlık . Sevgiler:-)
Bir kaç kez gördüm denemeyi çok isterim. Harika bir görüntüsü var. Ellerine sağlık, gelmiş geçmiş olsun..
iyileşmene çok sevindim ablacım :)
tarifi görünce gözlerim şenlendi inan ellerine sağlık ne kokoş ne nefis bir lezzettir öylee :)mutlu hafta sonları :)
geçmiş olsun abla çok dikkatli olmak gerek heryerde salgın var. ellerine sağlık çelenk harika olmuş. tarçını çok seviyoum zaten:)
ELİNE SAĞLIK FERAYCIM KOKUSU YETER MİSS GİBİ :) ŞİFALAR DİLERİM SEVGİLER
Feraycım, geçmiş olsun.
Süper görünüyor, ellerine sağlık.
Tarçın bir harika baharat, nerdeyse herşeye yakışıyor.
Bu arada farklı olsalarda çelenklerimiz pişti olmuş gibi:))
Sevgiler.
o programı izlemiştim ve harika bir tarifdi,eline sağlık abla nefis görünüyor..
Gelmiş, geçmiş olsun.Allah sağlık versin.Çeleng nefis görünüyor.Ellerinize sağlık, hiç yapmadım da yemedim de eminim çok güzeldir.Deneyeceğim.Sevgiler
Ablacim eline saglik olsun.
harika olmus..
Hep goruyoru, ama bir turlu yapamadim..
Tarif ayrinti ve guzel olmus.
Feraycım,uzun bir tatilden dün gece döndüm.Merak içinde bakayımdedim,arkadaşlar neler yapmış.Ben bunu pinterestte görmüştüm,deneyeceğim.Sunum çok şık.Eline sağlık.Bu arada geçmiş olsun.
Feray´cigim,tekrar gecmis olsun diyorum.....
Gecmis olsuna geldigimizde Tarcinli Celenklerden yeriz artik:)))
Ellerine saglik...Güzel bir haftaya baslamani diliyorum
Cok gecmis olsun ve tarif tam aradigim tarifti :),ellerinize saglik
Öncelikle geçmiş olsun Feray. Sibelde görmüş ve bayılmıştım benim de aklımda :)
TATlı tarifler yarışmamıza beklerim.
nasılda enfes görünüyorlar...ellerinize sağlık
Feray Hanım merhaba,
Bayılıyorum böyle tariflere ancak el becerim olmadığı için yapabileceğimi sanmıyorum.
Ellerinize sağlık
Sevgiler,
Yorum Gönder