MALZEMELER:
1/2 patates
2 kaşık tereyağı
1 soğan
sucuk
2-3 biber
YAPILIŞI:
Patatesleri biraz haşlayılım hafif sert olsun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. İçine biber ve sucuklarımızı da karıştıralım.
1 kaşık yağ ile soğanları kavuralım. ve patatesimize ilave edelim.
Kalan 1 kaşık yağımızı biraz daha büyük bir tavaya alıp patatesleri içine dökelim 5 dakika kadar kavuralım ve tavaya göre şekillendirelim. 10-15 dakika kadar altını kızartalım ters çevirelim.
Afiyet olsun..
14 yorum:
Ellerine sağlık.Patates röştiyi çok seviyorum.Bazen garnitür bazen de ana yemek niyetine.Sucukla hiç yapmadım.Denemek isterim.Ellerine sağlık.Çok güzel düşünmüşsün:)
patatesin her halini severim röstide bunlardan biridir ellerine sağlık..
Ben bunu her daim yaparım. Tam benlik pratik tarif.
Ellerine sağlık
Sevgilr
offff.çok güzel olmuş cnaım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
Röşti diye bişeyi ilk defa duydum. Adını da çok sevdim valla. Ellerine sağlık Ferayım.
Etlerin yanına çok seviyorum.Ama yabancılar sabah kahvaltısında bayılıyorlar. Bende tarif vermiştim, ama soğan koymadan yapıyorum.Ellerinize sağlık
enfes görünüyor.nasıl canım çekti şimdi.ellerine sağlık canım benim.
Baskada bir sey istemem simdi burda olsa. HArika bir tat bu. sade kolay pratik eminim tadi mukemmel.
Elinize saglik olsun Sevgiler..
patates her haliyle benim için güzel:))ellerinize sağlık
sevgiler...
Ve de bu muhteşem lezzeti pazar kahvaltısına yapalım...Oyyyyyyyyyyyy:))))))))) Ellerine sağlık Ferayımmm:)
Merhabalar Ferkaycigim, ellerine saglik güzel olmus, rösti patatesin, o alltaki sapkayada bayildim, Allahim elinin kolunun sagligini versin insallah.
Türkiyedesiniz canim, kaplicalardan bol bol yararlanmak gerek,
Benim ayaklarima kramp girerdi kaplicaya gittikten sonra kalmadi, cok iyi geliyor,
sevgilerimle....
Nefis
valla şu an olsa hayır diyenicem çok açıktım :))
ellerine sağlık canım patetesi zaten çok severim sucuklarda lezzetine lezzet katmıştır eminim hele pişerken yayılan kokulara diyecek bir şey bulamıyorum ......
Ellerine sağlık ....
Patates her halükarda güzeldir sucukla da ayrı olur:-)
ellerine sağlık
Canım bizim yöresel lezzetimiz bu yemek:)patates kaygana derler bizim oralarda .Ellerine sağlık,enfes gözüküyor çok da severim:)
öperim seni...
Yorum Gönder