13 Ocak 2012 Cuma

KABAK BEĞENDİ



MALZEMELER:
2 Adet kabak
1 ad. orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr süzme yoğurt
tuz- karabiber

YAPILIŞI:
Kabarların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Tavaya yağımızı alıp doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz. Üzerine kabaklarıda ilave edip 2-3 dk. kabakların diriliği gidesiye kadar kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp ocağı kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyouz.
Yemek soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Kıyılmış dereotu ve maydanoz ekeleyerek servis yapıyoruz.

11 yorum:

derya dedi ki...

Ablacım günaydın hayırlı cumalar olsun.Meze ve salata olarak kullanıl-
lan harika bir lezzet ellerine sağlık sevgiler.

sevda dedi ki...

çok sevdiğim bir salata canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.sevgiler.

ELİF dedi ki...

Nefis bir salata, Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

REÇELİM dedi ki...

hmm enfes gözüküyor hem sağlıklı hem leziz ellerine sağlık canım:)
sevgiler...

pembe kekik dedi ki...

Nefis bir salata.Kabağı öyle çok severim ki anlatamam.Ellerine sağlık canım.

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Nasıl seviyorum kabağı bir bilsen..
Diyetim boyuncada hiç sıkılmadan hep kabak yedim..:)
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.

anne eli gibi dedi ki...

ellerine sağlık ablacım,çok severim ben bu salatayı,hayırlı cumalar..

Baharcicegi dedi ki...

Et tavuk yemeklerinin yanina cok yakisir,pratik ve hafif olmus eline saglik canim

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

kabağın en güzel hali yazın bolca yapıp tükettiğim nefis salatalardaan ellerine sağlık Feraycım sevgilerimle hayırlı hafta sonları canım

birtutamkekik dedi ki...

harika bir lezzet..
ellrine sağlık ablacım...
mutlu hafta sonları...
:)

ihlamurcum dedi ki...

Haftasonu şehir dışındaydım,sizi ziyaret edemedim ama o arada döktürmüşsünüz. Kabak beğendiye bayıldım, üstelik kabağın kalorisi de az. Ben sıcak beğendi yaparım.Süper lezzetli gözüküyor,elinize sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails