13 Ocak 2012 Cuma
KABAK BEĞENDİ
MALZEMELER:
2 Adet kabak
1 ad. orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
250 gr süzme yoğurt
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Kabarların kabuklarını soyup rendeliyoruz.
Tavaya yağımızı alıp doğradığımız soğanları ilave edip kavuruyoruz. Üzerine kabaklarıda ilave edip 2-3 dk. kabakların diriliği gidesiye kadar kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp ocağı kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyouz.
Yemek soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
Kıyılmış dereotu ve maydanoz ekeleyerek servis yapıyoruz.
Etiketler:
mezeler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Ablacım günaydın hayırlı cumalar olsun.Meze ve salata olarak kullanıl-
lan harika bir lezzet ellerine sağlık sevgiler.
çok sevdiğim bir salata canım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.sevgiler.
Nefis bir salata, Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)
hmm enfes gözüküyor hem sağlıklı hem leziz ellerine sağlık canım:)
sevgiler...
Nefis bir salata.Kabağı öyle çok severim ki anlatamam.Ellerine sağlık canım.
Nasıl seviyorum kabağı bir bilsen..
Diyetim boyuncada hiç sıkılmadan hep kabak yedim..:)
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.
ellerine sağlık ablacım,çok severim ben bu salatayı,hayırlı cumalar..
Et tavuk yemeklerinin yanina cok yakisir,pratik ve hafif olmus eline saglik canim
kabağın en güzel hali yazın bolca yapıp tükettiğim nefis salatalardaan ellerine sağlık Feraycım sevgilerimle hayırlı hafta sonları canım
harika bir lezzet..
ellrine sağlık ablacım...
mutlu hafta sonları...
:)
Haftasonu şehir dışındaydım,sizi ziyaret edemedim ama o arada döktürmüşsünüz. Kabak beğendiye bayıldım, üstelik kabağın kalorisi de az. Ben sıcak beğendi yaparım.Süper lezzetli gözüküyor,elinize sağlık
Yorum Gönder