20 Mart 2012 Salı

TERBİYELİ ISPANAK KÖKÜ

Bu arada kitap okumaya devam ediyorum şimdi elimde aynı yazarın '' Bin Muhteşem Güneş '' adlı kitabı var,
bitirmek üzereyim. Artık günler uzadı kitaplarıma daha fazla zaman ayırabileceğim.
Kış sebzeleri tezgahlardan kalkmadan uzun süredir yayınlanmayı bekleyen bizde çok sevilen hem kolay hem güzel bir tarifim var.

Resmi akşam çektiğimden renkler biraz farklı çıkmış ama tadı güzel.



MALZEMELER:
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
1 kg ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı veya kullandığınız başka bir yağ
250 gr. kuzu veya dana kuşbaşı et
tuz, karabiber
1 yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanaklarımızı temizleyip köklerinden 6-7 cm uzunluğunda keselim. Köklerdeki kumlardan arındırmak için iyice yıkayalım.
Bu arada soğanımızı,  yağımızı, etimizi, tuz ve karabiberimizi  tencereye alalım kapağını kapatıp orta ateşte 20-25 dk. pişirin. Eğer etlerimiz sertse biraz su ilave edip tekrar pişirelim.
Etleri tencerenin ortasına toplayıp etrafına kökleri yerleştirelim ve 1 bardağa yakın su ilave edelim. Az gelirse ilave edebiliriz. Kapağını kapatıp 20-25 dk pişirelim.
Servis tabağının kenarlarına kökleri yerleştirip, boş kalan ortasına etleri koyalım.
Küçük bir tencerede yumurtayı çırpıp limon suyunu ilave edelim. Kısık ateşte 1/2 su bard yakın et suyu devamlı karıştırarak ağır ağır yumurtalara yedirelim. Terbiye koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Terbiyeyi ıspanak kökü ve etlerin üzerine dökelim ve sıcak servis yapalım.


18 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım ıspanak kökünü çorbada çok kullanırım farklı bir lezzet yakala
mışsın ellerine sağlık sevgiler.

Mutfak Dili dedi ki...

Harika bir ask romani olsa bende okurum. ozledim elimden dusmeyen kitaplari..
Elinize saglik olsun . Ispanak tamam ama uzerine dokulen sos ilginc geldi..
Sevgiler

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık Ferkay'cım.Ispanak kökünü çok severim ama bu şekilde denemedim.Bir gün denerim not aldım.Sevgiler:)

yeşim dedi ki...

çok güzel bir yemek olmuş feraycım.ellerine sağlık canım.pideyi bepğenmenize sevindim.şifa olsun.öpüyorum.

Sevil Şahin dedi ki...

Ellerine sağlık canım afiyet bal olsun

Erguvan Vakti dedi ki...

Etli pişirmemiştim hiç,güzel görünüyor,ellerine sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

ıspanak kökünü bende yumurtalı yaparım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

ozguluntarifleri dedi ki...

Ferkaycim cok nefis olmus ellerine saglik canim ispanagin yapragindan daha cok kokunun yemegini severiz tarifi deneyecegim.
kucak dolusu sevgiler.

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlıkk ablacım..
çok hoş bir lezzet olmuşş bu..
soslu halinin tadını çok merak ettim..
yapılmalı ve tadılmalı inşallah..
muhabbetle..

u.aydin dedi ki...

cok kiskandim seni,kitap okumani.tutturmusum zamanim yok diye gidiyorum.yanlis yapiyorum ama neyse....
ellerine saglik,degisik ama leziz bir tarife benziyor.sevgilerle.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Feraycım nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

suezgecmutfakta dedi ki...

Cok ilginc ve güzel görünüyor.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım ne güzel bir yemek ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sevgilerimle

anne eli gibi dedi ki...

ıspanak kökünü hiç denemişliğim yoktur,denemek lazım, güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım..

Unknown dedi ki...

Uçurtma Avcısı ve yazarın diğer kitabı Bin Muhteşem Güneş'i okumuştum geçtiğimiz yıllarda. İkisi de birbirinden güzel kitaplar.

Ispanak kökü yemeğini hiç yemedim ama çok güzel ve estetik görünüyor. Lezzetli olmalı..

Ellerine sağlık Ferkay'cığım..

yemekbiraşk dedi ki...

NEFİS ÖTESİ:) BÖREKDEN KALAN ISPANAĞIN KÖKLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN NEFİS BİR ÇÖZÜM SEVGİLERİMLE

ihlamurcum dedi ki...

Ben bu ıspanak köklerini hazır torbada hep görüyorumda sanki toprak kokarmış gibi gelirdi.Hiç denemedim, artık deneyebilirim.Ellerine sağlık,Feraycım.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

ispanagi cok severim kokunu bu sekilde kullanmak aklima gelmedi ,ellerinize saglik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails