Bu arada kitap okumaya devam ediyorum şimdi elimde aynı yazarın '' Bin Muhteşem Güneş '' adlı kitabı var,
bitirmek üzereyim. Artık günler uzadı kitaplarıma daha fazla zaman ayırabileceğim.
Kış sebzeleri tezgahlardan kalkmadan uzun süredir yayınlanmayı bekleyen bizde çok sevilen hem kolay hem güzel bir tarifim var.
Resmi akşam çektiğimden renkler biraz farklı çıkmış ama tadı güzel.
MALZEMELER:
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
1 kg ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı veya kullandığınız başka bir yağ
250 gr. kuzu veya dana kuşbaşı et
tuz, karabiber
1 yumurta
1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanaklarımızı temizleyip köklerinden 6-7 cm uzunluğunda keselim. Köklerdeki kumlardan arındırmak için iyice yıkayalım.
Bu arada soğanımızı, yağımızı, etimizi, tuz ve karabiberimizi tencereye alalım kapağını kapatıp orta ateşte 20-25 dk. pişirin. Eğer etlerimiz sertse biraz su ilave edip tekrar pişirelim.
Etleri tencerenin ortasına toplayıp etrafına kökleri yerleştirelim ve 1 bardağa yakın su ilave edelim. Az gelirse ilave edebiliriz. Kapağını kapatıp 20-25 dk pişirelim.
Servis tabağının kenarlarına kökleri yerleştirip, boş kalan ortasına etleri koyalım.
Küçük bir tencerede yumurtayı çırpıp limon suyunu ilave edelim. Kısık ateşte 1/2 su bard yakın et suyu devamlı karıştırarak ağır ağır yumurtalara yedirelim. Terbiye koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Terbiyeyi ıspanak kökü ve etlerin üzerine dökelim ve sıcak servis yapalım.
18 yorum:
Ablacım ıspanak kökünü çorbada çok kullanırım farklı bir lezzet yakala
mışsın ellerine sağlık sevgiler.
Harika bir ask romani olsa bende okurum. ozledim elimden dusmeyen kitaplari..
Elinize saglik olsun . Ispanak tamam ama uzerine dokulen sos ilginc geldi..
Sevgiler
Ellerine sağlık Ferkay'cım.Ispanak kökünü çok severim ama bu şekilde denemedim.Bir gün denerim not aldım.Sevgiler:)
çok güzel bir yemek olmuş feraycım.ellerine sağlık canım.pideyi bepğenmenize sevindim.şifa olsun.öpüyorum.
Ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
Etli pişirmemiştim hiç,güzel görünüyor,ellerine sağlık.
ıspanak kökünü bende yumurtalı yaparım canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Ferkaycim cok nefis olmus ellerine saglik canim ispanagin yapragindan daha cok kokunun yemegini severiz tarifi deneyecegim.
kucak dolusu sevgiler.
ellerine sağlıkk ablacım..
çok hoş bir lezzet olmuşş bu..
soslu halinin tadını çok merak ettim..
yapılmalı ve tadılmalı inşallah..
muhabbetle..
cok kiskandim seni,kitap okumani.tutturmusum zamanim yok diye gidiyorum.yanlis yapiyorum ama neyse....
ellerine saglik,degisik ama leziz bir tarife benziyor.sevgilerle.
Feraycım nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Cok ilginc ve güzel görünüyor.
canım ne güzel bir yemek ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sevgilerimle
ıspanak kökünü hiç denemişliğim yoktur,denemek lazım, güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım..
Uçurtma Avcısı ve yazarın diğer kitabı Bin Muhteşem Güneş'i okumuştum geçtiğimiz yıllarda. İkisi de birbirinden güzel kitaplar.
Ispanak kökü yemeğini hiç yemedim ama çok güzel ve estetik görünüyor. Lezzetli olmalı..
Ellerine sağlık Ferkay'cığım..
NEFİS ÖTESİ:) BÖREKDEN KALAN ISPANAĞIN KÖKLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN NEFİS BİR ÇÖZÜM SEVGİLERİMLE
Ben bu ıspanak köklerini hazır torbada hep görüyorumda sanki toprak kokarmış gibi gelirdi.Hiç denemedim, artık deneyebilirim.Ellerine sağlık,Feraycım.
ispanagi cok severim kokunu bu sekilde kullanmak aklima gelmedi ,ellerinize saglik...
Yorum Gönder