20 Şubat 2012 Pazartesi

HER KES HAMSİ BEN SARDALYA VE YEMEK AŞKININ ÇEKİLİŞİ


Blog arkadaşlarımı ziyaret ederken Sevgili SEÇİL in çekilişini görünce hemen bende şansımı denemek istedim.
Çok güzel hediyeleri var arkadaşlar şansınızı deneyin derim..

Bu arada balığa gelince tarif verilecek birşey değil. 



Hamsiyi yiyemediğimi her zaman yazmışımdır belkide bana fazla yağlı geldiğinden belki de balığı çok fazla sevediğimden. Nasılsa sardalyayı yiyebiliyorum.

Sardalyayı temizleyip tuzlayıp suyunu süzdürdükten sonra mısır ununa bulayarak tavamıza sıralıyoruz.
Altı piştikten sonra kapak yardımı ile ters çevirip kızarttıktan sonra afiyetle yiyebiliriz. 

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablam bir Karadeniz kızı olarak ham
siyi çok severim:)))Nasılda nar gi
bi kızarmışlar ellerine sağlık sev
giler.

Baharcicegi dedi ki...

Baligin her cesidini severim özellikle misir unuyla böyle citir citir kizarmissa, eline saglik canim

u.aydin dedi ki...

sevgili ferkay bugun ayni tavanin hamsi olanini yaptim.kalp kalbe demisler.karadenizli olunca haftanin iki gunu rahat balikla gecer bizde .ellerine saglik sardalya da sevilmezmi canim.afiyetler olsun.sevgiler.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık bende balığı çok severim ama hele birde hazır üzerine gidince bayılırım kokusunu almadan yani
şimdi bu tavayıda görünce şöyle alıversem dedim :)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Hamsiyi biz çok severiz,birde kılçıklarını çıkararak yapınca çatalı batır at ağzına:)
Bence bir dene canım belki seversin.
Sardalya da ayrı bir lezzet ellerine sağlık.
Sevgiler...

Yeşim dedi ki...

Sardalyayı bu şekilde hiç denemedim.
genelde hamsiyi bu şekilde yaparız ama aklımın bir köşesinde dursun buda:)ellerine sağlık canım...

CANBOGAZDAN dedi ki...

Ellerine saglik ablacim, cok optum :)

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika görünüyor canım, çıtır çıtır. Ellerine sağlık, sevgiler...

bırtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
bu da çok hoş olur,bayılırım bende:)
yiyiniz,yeterki balık yiyiniz..
:)
afiyet bal olsun..
muhabbbetle..

anne eli gibi dedi ki...

ben hamsiye bayılırım ama damak tadı işte sende sevmiyorsun:)
olsun sardalyada güzeldir afiyet olmuş sana ablam...

Hayatın Tatları dedi ki...

bende çok zor yiyorum balığı ama hamsiyi tercih ederdim sanki...sardalyayı hiç yemedim. ellerine sağlık feray ablajım :)

zeymurancafe dedi ki...

canım benım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor çıtıy çıtıy:)sevgıler...

Mutfak Dili dedi ki...

BEnde hamsi yemiyorum. Bir kere denedim yok benim baligim degil dedim. Kilciksiz olacak yerim.
Elinize saglik..

çeşnici Handan dedi ki...

Sardalyayı hiç böyle denemedim nefis görünüyor ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

sare dedi ki...

Bugün bizde de balık vardı.
Sardalyayı pek yemiyoruz biz hamsiciyiz:))
Bir yaz Seferihisar'da asma yaprağına sarıp mangalda pişirmiştik, tadı damağımızda...
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

bende balık çok sevmeme rağmen hamsi yiyemem nedense ellerine sağlık:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sardalya daha yağlı değilmidir ?Yanlış biliyordum sanırım...O değilde balığı nasıl bu şekilde kızartıyorsunuz vallahi çok özeniyorum ama bir beceremedim :)

Fincan Teyze dedi ki...

ellerinize sağlık...
bloğunuzu çok beğendim. izlemeye aldım...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails