25 Şubat 2012 Cumartesi

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Aslında kırmızı lahana yememem gerek ama çok güzel olduğu için arada karıştırıyorum.
Lahanayı dolapta bekletmenin en güzel yoluda turşusunu yapmak oluyor. İstediğim zaman istediğim kadar kullanabiliyorum.


MALZEMELER:
1 Adet kırmızı lahana
Sirke 
Su
Tuz
Varsa birazda beyaz lahana (yoksa önemli değil)

YAPILIŞI:
Lahanayı doğrayıp kavanoza dolduruyoruz.
Üzerine 1 çay bard su, bir çay bard sirke halinde doluncaya kadar ilave ediyoruz.
1 çorba kaşığı kaya tuzu ilave edip kavanozu kapatıyoruz ve alt üst edip karışmasını sağlıyoruz.
Buz dolabında bekletiyoruz.

17 yorum:

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim cam gibi parliyor,mutlu haftasonlari.sevgilerle.

Tombul Tarifler dedi ki...

ferkaycığım canım rengine bayıldım ve o kadar pratik hale getirmişsin ki şimdi gidip alıp yapasım geldi. ellerine sağlık sevgiler...

SihirliParmaklarr(Emel) dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

rengi ve gmörüntüsü nefis .ellerine sağlık canım.

hdidem95 dedi ki...

ablacım çok sevdiğim bir lezzet ellerine sağlık güzel bir hafta sonu diliyorum kocaman sevgiler

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık ben de çok seviyorum.Sevgiler:)

Leyla dedi ki...

selam arkadasim ellerine saglik cok nefis gözüküyor
sevgiler

Fatma dedi ki...

çok severim canım ellerine sağlık enfes olmuş:)

sevda dedi ki...

rengide harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler yolluyorum.

Noblesse dedi ki...

kırmızı lahanaya bayılırım ama sadece salatasını yapıyordum, çok teşekkürler, ellerine sağlık.

derya dedi ki...

Ablacım sirke enfes bir renk veriyor ellerine sağlık sevgilerimle...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika görünüyor Feraycım, bende aynen senin gibi hepsini turşu yapıp istediğim zaman istediğim kadar kullanıyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

zeymuran dedi ki...

cok guzel gorunuyor canım turşu dedın mı akan sular durur nefıs nefis ellerıne sağlık

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok severim Feray'cığım. senin için yasaklı yiyeceklerden olmasına çok üzüldüm. Ellerine sağlık, sevgiler:)

Mutfak dili dedi ki...

Ablacim eline saglik olsun. Bayilirim bu tursuya. Azerbaycanda cok yapilir. Ama kirmizi lahanadan degil beyaz lahanadan yapilir kirmisi reng olmasi icinde de seker pancari eklenir. Bir lahanaya iki seker pancari yeter sanirim.
Harika lezzet..
Sevgiler..

kemalpasatatlisi.com dedi ki...

feray cım merhaba,

Nohutlu karnabahar yemeğini farkında olmadan yorumlara kapatmışım, nasıl olduğunu bilmediğim gibi, nasıldüzelteceğimi de bilmiyorum:( Şu ara işlerden ilgilenmeye fırsatım olmadı, sen biliyorsan yardım edermisin? sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

ne zaman yapsam olmadı :(( birde bu tarifi deneyeyim çok seviyorum ama yapamıyorum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails