Aslında kırmızı lahana yememem gerek ama çok güzel olduğu için arada karıştırıyorum.
Lahanayı dolapta bekletmenin en güzel yoluda turşusunu yapmak oluyor. İstediğim zaman istediğim kadar kullanabiliyorum.
MALZEMELER:
1 Adet kırmızı lahana
Sirke
Su
Tuz
Varsa birazda beyaz lahana (yoksa önemli değil)
YAPILIŞI:
Lahanayı doğrayıp kavanoza dolduruyoruz.
Üzerine 1 çay bard su, bir çay bard sirke halinde doluncaya kadar ilave ediyoruz.
1 çorba kaşığı kaya tuzu ilave edip kavanozu kapatıyoruz ve alt üst edip karışmasını sağlıyoruz.
Buz dolabında bekletiyoruz.
17 yorum:
ellerine saglik hayatim cam gibi parliyor,mutlu haftasonlari.sevgilerle.
ferkaycığım canım rengine bayıldım ve o kadar pratik hale getirmişsin ki şimdi gidip alıp yapasım geldi. ellerine sağlık sevgiler...
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :) sevgiler...
rengi ve gmörüntüsü nefis .ellerine sağlık canım.
ablacım çok sevdiğim bir lezzet ellerine sağlık güzel bir hafta sonu diliyorum kocaman sevgiler
Ellerine sağlık ben de çok seviyorum.Sevgiler:)
selam arkadasim ellerine saglik cok nefis gözüküyor
sevgiler
çok severim canım ellerine sağlık enfes olmuş:)
rengide harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler yolluyorum.
kırmızı lahanaya bayılırım ama sadece salatasını yapıyordum, çok teşekkürler, ellerine sağlık.
Ablacım sirke enfes bir renk veriyor ellerine sağlık sevgilerimle...
Harika görünüyor Feraycım, bende aynen senin gibi hepsini turşu yapıp istediğim zaman istediğim kadar kullanıyorum. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
cok guzel gorunuyor canım turşu dedın mı akan sular durur nefıs nefis ellerıne sağlık
Çok severim Feray'cığım. senin için yasaklı yiyeceklerden olmasına çok üzüldüm. Ellerine sağlık, sevgiler:)
Ablacim eline saglik olsun. Bayilirim bu tursuya. Azerbaycanda cok yapilir. Ama kirmizi lahanadan degil beyaz lahanadan yapilir kirmisi reng olmasi icinde de seker pancari eklenir. Bir lahanaya iki seker pancari yeter sanirim.
Harika lezzet..
Sevgiler..
feray cım merhaba,
Nohutlu karnabahar yemeğini farkında olmadan yorumlara kapatmışım, nasıl olduğunu bilmediğim gibi, nasıldüzelteceğimi de bilmiyorum:( Şu ara işlerden ilgilenmeye fırsatım olmadı, sen biliyorsan yardım edermisin? sevgiler...
ne zaman yapsam olmadı :(( birde bu tarifi deneyeyim çok seviyorum ama yapamıyorum
Yorum Gönder