Blog arkadaşlarımı ziyaret ederken Sevgili SEÇİL in çekilişini görünce hemen bende şansımı denemek istedim.
Çok güzel hediyeleri var arkadaşlar şansınızı deneyin derim..
Bu arada balığa gelince tarif verilecek birşey değil.
Hamsiyi yiyemediğimi her zaman yazmışımdır belkide bana fazla yağlı geldiğinden belki de balığı çok fazla sevediğimden. Nasılsa sardalyayı yiyebiliyorum.
Sardalyayı temizleyip tuzlayıp suyunu süzdürdükten sonra mısır ununa bulayarak tavamıza sıralıyoruz.
Altı piştikten sonra kapak yardımı ile ters çevirip kızarttıktan sonra afiyetle yiyebiliriz.
18 yorum:
Ablam bir Karadeniz kızı olarak ham
siyi çok severim:)))Nasılda nar gi
bi kızarmışlar ellerine sağlık sev
giler.
Baligin her cesidini severim özellikle misir unuyla böyle citir citir kizarmissa, eline saglik canim
sevgili ferkay bugun ayni tavanin hamsi olanini yaptim.kalp kalbe demisler.karadenizli olunca haftanin iki gunu rahat balikla gecer bizde .ellerine saglik sardalya da sevilmezmi canim.afiyetler olsun.sevgiler.
ellerine sağlık bende balığı çok severim ama hele birde hazır üzerine gidince bayılırım kokusunu almadan yani
şimdi bu tavayıda görünce şöyle alıversem dedim :)
Hamsiyi biz çok severiz,birde kılçıklarını çıkararak yapınca çatalı batır at ağzına:)
Bence bir dene canım belki seversin.
Sardalya da ayrı bir lezzet ellerine sağlık.
Sevgiler...
Sardalyayı bu şekilde hiç denemedim.
genelde hamsiyi bu şekilde yaparız ama aklımın bir köşesinde dursun buda:)ellerine sağlık canım...
Ellerine saglik ablacim, cok optum :)
Harika görünüyor canım, çıtır çıtır. Ellerine sağlık, sevgiler...
ellerine sağlık ablacım..
bu da çok hoş olur,bayılırım bende:)
yiyiniz,yeterki balık yiyiniz..
:)
afiyet bal olsun..
muhabbbetle..
ben hamsiye bayılırım ama damak tadı işte sende sevmiyorsun:)
olsun sardalyada güzeldir afiyet olmuş sana ablam...
bende çok zor yiyorum balığı ama hamsiyi tercih ederdim sanki...sardalyayı hiç yemedim. ellerine sağlık feray ablajım :)
canım benım ellerıne sağlık cok guzel gorunuyor çıtıy çıtıy:)sevgıler...
BEnde hamsi yemiyorum. Bir kere denedim yok benim baligim degil dedim. Kilciksiz olacak yerim.
Elinize saglik..
Sardalyayı hiç böyle denemedim nefis görünüyor ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
Bugün bizde de balık vardı.
Sardalyayı pek yemiyoruz biz hamsiciyiz:))
Bir yaz Seferihisar'da asma yaprağına sarıp mangalda pişirmiştik, tadı damağımızda...
Sevgiler.
bende balık çok sevmeme rağmen hamsi yiyemem nedense ellerine sağlık:)
Sardalya daha yağlı değilmidir ?Yanlış biliyordum sanırım...O değilde balığı nasıl bu şekilde kızartıyorsunuz vallahi çok özeniyorum ama bir beceremedim :)
ellerinize sağlık...
bloğunuzu çok beğendim. izlemeye aldım...
Yorum Gönder