Lezzet dergisi tatlı ve tuzlu tartlar ekinde yaptığım milföylü soğanlı tart soğanlı lezzeti sevenler için çok güzel bir tart.
Tarifimi 72.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN GÜLO ANNE'ye gönderiyorum..
MALZEMELER:
4 ad. milföy hamuru
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 soğan
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
80 gr rende kaşar peyniri
80 gr. beyaz peynir.
YAPILIŞI:
Öncelikle milföy hamurlarını l5 dk. oda sıcaklığında yumşamaya bırakın ve bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sarıncaya kadar kavurun. Azar azar süt ekleyip beşamel sosunu hazırlayın.
Ocaktan alıp beyaz peynirleri içine ufalayarak karıştırın.Tuzunu ve karabiberini atarak tatlandırın.
Yuvarlak tart kalıbını yağlayıp hafif açarak hamurları kalıba yerleştirin.
Soğanı içlerine paylaştırıp üzerine beşamel sosu doldurun.
En üstüne rende kaşarı serpip önceden ısıtılmış 190 derecede kızarıncaya kadar pişirin.
20 yorum:
Beşamel sosluysa tamamdır.
Nasıl lezzette lezzet katıyor bu sos..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Feraycım, çok lezzetli bir yemek olmuş yanında salatayla kocaman bir öğün olur.
Çok şık görünüyor, ellerine sağlık.
Sevgiler.
Beşamel sos her lezzete ayrı bir lezzet katıyor ellerinize sağlık:)
bencede beşamel sos ,kaşar nefis ellerinize sağlık sevgiler
ellerine sağlık ablacım hem pratik hemde eminim çok leziz bir tart olmuş,afiyetler olsun..
Mııımmmm eminim enfes bir şey olmuştur.
Ellerine sağlık
Sevgilerrr
Canım çok nefis olmuş, soğanlı hiç denememiştim, mutlaka deneyeceğim. Ellerine emeğine sağlık, sevgiler...
ferkay ablacım ben geldim
nasılsın?
mmmmm çok güzel ellerine sağlık
:))))
Çok güzel bir tarif soğan her şeye apayrı bir lezzet veriyor.Ellerine sağlık:)
Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
Beşamal sola yapılan lezzetlere hayır demek mümkün mü?
Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...
Soğan böreği gibi. Beşamel soslu. ELlerine sağlık canım denemeye değer kesinlikle!:)
offff ki ne off..
ablacım bu görüntü bitirdi beni..
ellerine sağlık..
bi koşu mutfak yolu göründü bana;)
muhabbetle...
Feraycım şahane olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun
birşey aklıma takıldı sen hangi ildeydin :)
Sevgiler
Ferkay'cım ben seni ana sayfamda da takip ediyorum ama orada güncelleme olmuyor.Bilgin olsun canım.Aynı şey çiçeklendim blogspotta da oldu.Ona da yazdım.
Pratik ve leziz görünüyor, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Sevgiler.
Beşamel sos ne kadar joker değil mi* Harika olmuş,Feraycım.
feray hanım teşekkürler, sayenizde ikinci blog listemi oluşturdum ama tabii 1'de ki kalkmış olan blogları silememek çok kötü.
Beşamel sosa bayılırım, ellerinize sağlık.
Ne kadar guzel olmus Feray'cigim, ellerine saglik.
Sevgi ve selamlar, sevgililer gunun de kutlu olsun :)
bayıldığım bir lezzettir beşamel sos.ellerine sağlık .bu arada yorumlarınada bayılıyorum beni nasıl gaza getiriyor anlatamam.öpüldün
Yorum Gönder