28 Kasım 2012 Çarşamba

LALENGİ

Dedimya biz burada yazdan kalan son sebzeleri bulabiliyoruz diye artık bu sebzelerle son tariflerim inşallah seneye yaza kullanacağım birdaha.
Bu güzel tarif Narince den ne zamandan denenmek üzere bekliyordu. Gerçekten çok güzel oluyor denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim.


MALZEMELER:
4 ad patlıcan

PANE MALZEMELER:
1 su bard. su yada süt
1 su bard un
1 ad yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1/2  demet maydanoz ( Ben ilave ettim
tuz
azıcık şeker
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15-20 dk. bekletelim.
suyunu sıkıp boyuna ince ince dilimleyelim. Kalın dilimlenirse patlıcanlar pişmiyor.
Pane malzemelerini karıştırıp sosu hazırlayalım, sosun kıvamı koyu bulamaç halinde olacak. Ne patlıcanların üzerinden akacak, nede kalınca bir tabaka oluşturmayacak şekilde olmalıdır.
Patlıcanları sosa bulayıp ve kızartalım, sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım biz Karadenizliler Patlıcan balığı deriz ve çok severiz:)))Elleri
ne sağlık öpüyorum...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Ferkaycım bunu bende maden suyu un ve tuz ile yapıyorum çok güzel oluyor patlıcanın her şeyini çok seviyorum harika görünüyorlar elleinwe sağlık canım

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü harika canım bencede denemeye değer.ellerine sağlık.sevgiler.

neslice tarifler dedi ki...

Ye bakalım yazdan kalan son sebzeleri. Orası her neresiyse kürkçü dükkanını unutma Ferayım (:

*mehtap dedi ki...

ismi de güzelmiş.Patlıcanı severim eline sağlık.

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Patlican in her turlusune varim:)ellerine saglik..Ismide ne degisik :))

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık. Patlıcanı terk etmek kolay olmayacak değil mi? O kadar güzel yemekleri var ki. Sevgiler.

Tümay Öztürk dedi ki...

Canım süper bir tarifmiş gerçekten. Ellerine sağlık. Zaten patlıcan sevmeyen azdır herhalde:) Benimde denemem lazım:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails