25 Kasım 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI GÜZ FASULYESİ

Bu zamanda güz fasulyesimi olur demeyin biz burada hala çıtır çıtır bu güzel fasulyeleri bulabiliyoruz. Hemde yazınkilerden daha taze.

MALZEMELER:
1/2 kg taze fasulye
1 ad soğan
1 ad. havuç
3 ad. domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağ
1/2 çay kaşığı şeker
tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle fasulyeleri temizliyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğruyoruz. Soğanımızı temizleyip yemeklik doğruyoruz. Havucu sıyırıp yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Tencereye yağımızı koyup soğanımızı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz, ardından havuçları ve salçayı ilave ediyoruz. Fasulyeleri ilave edip tuzunu atıyoruz ve üzerine domateslerini ekliyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.

9 yorum:

siyahkuğu dedi ki...

Ellerine sağlık canım,Enfes görünüyor, İyi pazarlar canım.
sevgilerimle.

Derya Sezgin dedi ki...

Ablaaaa fasülyeye asla dayanamam elle
rine sağlık sevgiler...

Şehrinaz dedi ki...

misler gibi görünüyor ellerine sağlık ferkay ablacığım...

mehtap dedi ki...

sıcaklar bitti bende taze fasülye pişirmeyi bıraktım ama şimdi gözüme çok leziz göründü,eline sağlık Ferkaycım.

Nilgün dedi ki...

Feray'cım ellerine sağlık, afiyetler olsun..

e-nsisters' blog dedi ki...

elinize sağlık , ohhh :)

MAZES dedi ki...

ve daha lezzetli geliyoru bana son baharın sebzeleri,ellerine sağılık canım.

anne eli gibi dedi ki...

of of bayılırım,buzluktan çıkarıp yapsammı ki bu akşam ?:)eline sağlık ablacım..

neslice tarifler dedi ki...

Fasulye mümkünse hep zeytinyağında kalsın. Kurusuyla pek aram yok. Ellerine saglık Ferayım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails