Bu sene yazlığa 3 kök kabak ektik aman 3 kökden bir kabak oldu biz kabak yemekleri, börekler derken kabaktan bıktık. Artık herkes kabaklı birşey yapma, seneye sakın kabak ekmeyelim bıktık artık demeye başladılar.Bende büyüyen kabakları komşulara dağıtmaya başladım. Ve sonra kabakları söktük. Bu yemeği yan komşumuz yapıp bize verdi. Bizimkiler önce yinemi kabak dediler ama tadınca hepimiz çok beğendik aynı enginar gibi bir tadı oluyor. Biz kabakları söktüğümüze pişman olduk hatta kendim de denemek için pazarda kabak alarak pişirdim..
Sizde henüz kabak mevsimi geçmeden bir deneyin derim..
MALZEMELER:
4 ad.kabak
1 ad. soğan
4 diş sarımsak
1 limon suyu
1/2 fincan pirinç
1/2 demet dereotu (isterseniz koymayabilirsiniz)
tuz,şeker,zeytinyağı
YAPILIŞI:
Kabakları iyice yıkadım. Limonu bir tabağa sıkıp içine kabakları kabukları ile birlikte soyacakla çekirdeklerine kadar dilimledim.
Yaylan bir tencereye yağımızı koyup yemekliklik doğradığımız soğan ve ince ince kıydığım sarımsakları ilave
edip az kavurttum. Üzerine limonlu kabakları ekleyip tuz, şeker ve pirinci ilave edip ksık ateşte pişirdim
17 yorum:
doğraması değişik geldi bana canım.sunum da çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
Halam bu yemegi cok yapar…Gercekten cok güzel bir yemek…Eline saglik Ferkaycim...
sağı ol canım,neşelendim,sen niye söktün ki kabakları ,bekle kendiliğinden kurusun,sen bilmiyormusun'sakla samanı,gelir zamanı',çok beğendim,ellerine sağılık .
kabak senin elinden yenmezmi canım ablam.
ellerine sağlık.
Ellerine sağlık Feray'cım niye söktün kabakları :) bak lazım olmuş işte. Çok güzel olmuş yemeğin.Sevgiler canım.
Goruntusu sanki pirasa gibi, degisik bir tarif ben kabak pisiririm sikca..bunuda not aldim..mutlaka deneyecegim sevgiler.
Eline saglik olsun ablacim. Kabak yemeyi bizde de yapilir ama turuncu renkte oluyor bu hangi kabak turu ki..
Yogurtla da super olmustur..
Girit mutfağının en lezzetli zeytinyağlılarından biri. Ellerine sağlık Feray'cım..
bu yemek bizim evde de sevilerek yenildi. fakat kendi yetiştirdiğin kabakların tadını hiçbir şey vermiyor be feray. afiyet bal olsun
Kabağın kalorisi az diye ben bayılıyorum,geçektende yalancı enginar gibi oluyor.Eline sağlık ,Feraycım.sevgilerle.
Ahhh ahh sökülürmü hiç o kabaklar..
En sevdiğim sebzedir,hafif ve lezzetli..
Ellerine sağlık canım..
Ablacım ellerine sağlık bayılırım öpüyorum...
feray cım,
hmm, ben tadını tahmin edebiliyorum, çok severim, hem kolay hem çok sağlıklı bir yemek, yapanların ellerine sağlık canım, sevgiler..
Bizim ev halkida bayila bayila yiyor Ferkaycim nefisss hic kaba lezzeti olmuyor ellerine saglik nefis gorunuyor.
sevgiler.
Allah eksiltmesin,ellerine sağlık ablacım...
Canim cok tesekkürler.
Ellerine saglik, kabak siyirtmasida cok istah acici görünüyor, sevgiler....
Feraycım; sen demek ki bu tarifi benim blogda kaçırmışsın. Hem bu sene hem evvelki sene denemiş ve yapmıştım. Bu, nefis bir girit yemeği ve Alsancak'taki Girit Mutfağı lokantasından çalıp yapmıştım evvelki yıl. Neyse, kısmet komşunun vermesine saklıymış:) Ellerine sağlık, herkes enginar sanıyor haklısın:)
Yorum Gönder