30 Ekim 2012 Salı

KELEK TURŞUSU

Bu sene fazla turşu yapmayacağım derken pazarda  minicik kelekleri görünce yine dayanamadım.


MALZEMELER:
2 kg küçük kelek
1/2 kg acı biber
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
Bir avuç nohut


Suyu için:
4 bard. kaynamış soğumuş su
2 bard sirke
2,5 yem kaş tuz
1 yem kaş şeker
limon tuzu

YAPILIŞI:
Öncelikle keleklerimizi iyice yıkayıp birkaç yerinde çatalla delelim.
Kavaozumuza aralarına nohut ve sarımsakda dökerek döşeyelim
Üzerine maydanoz koyup hazırladığımız suyu dökelim.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık afiyetle tüketin öpüyorum...

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır harika.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.

*mehtap dedi ki...

sabah olmasına rağmen canım çekti,hatta ağzım sulandı diyebilirim.Eline sağlık Ferkaycım..

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,her sene öyle yapmıyormuyuz...bu sene az yaparım diyoruz ...sonra bir bakmışın yeni kavanoz alıyoruz ...

Unknown dedi ki...

Ne güzelmiş o kelekler öyle minik minik:)
Çıtır çıtırdırlar şimdi onlar ne güzeldirler:)
Ellerine sağlık ablacım.
Şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..

sibelyalcincom dedi ki...

sağlıklı günlerde tüketin bulgur pilavıyla bayılırım:) sevgiler

Unknown dedi ki...

bayılırım feraycığım eline sağlık nefis olmuş nefis...

Nilgün dedi ki...

Feray'cım hep bu sene birşey yapmayacağız diyoruz ama pazardaki taze ve güzel herşey hepimizi cezbediyor. Ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails