Yine ara biraz uzadı ama bu aralar biraz yoğunum bilgisayarın başında fazla eylenemiyordum arkadaşları ziyaret edip hemen kaçıyordum. Şimdi bu fırsatda bari tarifimide yayınlayayım dedim, çünkü ben yayınlayasıya mevsimi geçecek.
MALZEMELER:
4 adet enginar
2 orta boy soğan
2 orta boy patates
1 ad.havuç
100-150 gr. bezelye (haşlanmış)
1/2 demet dereotu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorb. kaşığı un
1/2 limon suyu (yemeğe)
1 çay kaşığı şeker
3/4 çay bard portakal suyu
3/4 çay bard su
YAPILIŞI:
Enginarlarım taze olduğu için yaprakları ile birlikte yaptı siz temizlenmiş göbek de kullanabilirsiniz.
Enginarların sert yapraklarını temizliyerek taze yaprakları ile birlikte 4 de böldüm ve hazırladığım limonlu suda beklemeye aldım.
Patatesleri soyup dilimledim. Havuçları yuvarlak dilimledim.
Tencereye önce piyazlık doğradığım soğanları aldım üzerine şeker serptim daha sonra üzerine havuçları yaydım.
Üzerine enginar ve patates dilimlerini dizip bir kasede un, portakal suyu tuz ve limon suyunu çırpıp üzerine gezdirdim. Zeytinyağı ve suyunuda ilave edip ağır ateşte pişirdim.
Haşlanmış bezelye ve dere otunu ilave ederek servis ediyoruz ama benim dereotum kalmamış o yüzden edemedim.
24 yorum:
offf ya bayılırım portakallı enginara, kerevize daha alıp yapmadım markette gördümm ama çok ufaktı kılçıklı çıkıyorlar hep haftaya pazaradn bakacam artık. elerine sağlık
enginar son zamanlarda yemeğe alıştığım bir sebze.. neden daha önceden yememişim diyorum kendi kendime.. ellerine sağlık feray ablacığım..
ben daha açılış yapmadım,bu hafta pazardan kesin aldırıyım ,özledik enginarı.Ellerine sağlık..
Enginar yemeğin nefis görünüyor Feraycım, ellerine sağlık. Sevgiler...
Ablacım ellerine sağlık enginari çok severim sevgiler.
ablacım ellerine saglık bitecek nerdeyse ama bende daha yapamadım enginarı bu hafta inşallah...sevgiler...
ellerine sağlık canım ben daha yiyemedim bile.. sevgilerimle..
enginarı çok severim ama hala alamadım, tarifini denicem inşallah, ellerine sağlık.
Bu akşama bende evdekilere enginar yaptım,portakal soslu kimbilir ne de güzel olmuştur.Ellerine sağlık,Feray'cım.
Çok seviyorum.Kızım da sevmeye başladı onun için çok mutluyum.Ellerine sağlık Feray portakal suyuyla da nefis olmuştur.
Yerim ben bu bebecik enginarları. Bir de portakal soslu mis gibi kokmuştur pişerken:))
Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler:)
CANIM ABLAM ELLERİNE SAĞLIK
YEMEK LAZIM ZAMANI GELDİ
:)
enginara pek alışmamışım ama görüntüsü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
çok severim hemde portakallı,ellerine sağlık ablacım...
her kes sevmesede ben çok seviyorum enginarların çokta körpe canım çekti Feraycım ellerine sağlık canım
Birde bizim evdekiler sevse enginari ,ben cok severim portakal sosla daha bir lezzetli olmustur ellerine saglik canim
Feray'cım enginarı mevsiminde çok sık pişiririm. Portakal suyu ile pişirmek hiç aklıma gelmedi. Mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.Mutlu ve sağlıklı hafta sonları..
Çok iyi fikir Ferkayım
Eminim çok güzel olmuştur
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Değişik tat...
ellerinize sağlık biraz bollaşsın bizlerde yaparız inş sevgiler
Ben tam bir enginar hastasıyım. İzmir'de genelde yapraklı halinden dolmasını yapardık, İstanbul'da göbeğine talimiz :) Enginar her haliyle çok güzel bir sebze. Bu hali de çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık.
eline sağlık canım ya. ne güzel olmuş. afiyet şeker olsun sizlere. sevgilerimi gönderiyorum kocaman
hiiim nefis olmus, vitamin kaynagi, sagolasin, sevgiler.....
Şu enginara hiç doyamıyorum iyi mi Feray'cığım? Bu hafta 10 tane yedim desem? Neredeyse her gün enginar vardı sofrada!
Yorum Gönder