2 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA SARDALYA

Size bahsetmiştim çok fazla balık yemediğimi ama bu kış kendimi aştım. Bu kez sardalyayı fırınladım ve böyle daha hoşuma gitti.
Hem pratik oluyor hem fazla kokmuyor yani güzell.


1 kg temizlenmiş sardalya yıkanıp iyice süzdürüldükten sonra tepsimize yayılır.
Üzerine sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuz ile hazırladığımız sos karışımı balıkların üzerine fırça ile sürüyoruz.
Üzerine halka halka kestiğimiz soğan ve limon dilimlerini dizip fırınlıyoruz.

9 yorum:

necla dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

Aycan dedi ki...

Oooffff yemede yanında yat yani ablacım.Ellerine kollarına sağlık.

Sevgilerimle;

Yeşim dedi ki...

ellerine sağlık canım
en sağlıklı yemeklerden bence.

Hayat Cafe dedi ki...

Ben balığı çok seviyorum.
Kızartması,buğulaması her türlüsüne bayılıyorum.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Feraycım bu sene balığı bende çok severek yiyorum fırında benimde tercihim kokusuda olmuyor hem hafif hem lezzetli geliyor ellerine sağlık canım çok nefis bir balık olmuş sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

Balığı çok severim, haftada üç gün mutlaka yerim. Sardalya da bulduğum da almadan geçmeyeceğim balıklardan. Fırında nefis olmuş, ellerin sağlık arkdaşım.

hdidem95 dedi ki...

of ne güzel olmuş ablacım ellerine sağlık afiyetler olsun bende uzuun bir ara verdim yakında döneceğim inşallah hepinizi çok özledim öptüm sevgiler

www.sendepisir.com dedi ki...

Figen'cim günlerdir rahatsızım blog arkadaşlarımı ziyaret edemiyorum. Tarifleri kaçırdım:))) Ellerine sağlık arkadaşım..

Tijen dedi ki...

Feray'cığım,
Özleştik fena halde.
Yasaksız bir dünya istiyorum ben.
Şöyle dünya gözüyle eş dost görmek, sohbet etmek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails