MALZEMELER.
3 yumurta
120 gr margarin yada tereyağı
1 çay bardağı kadar şeker
3 çorba kaşığı bal
1,5 pk kabartma tozu
4 su bard. un (ilave edilebilir)
1 pk vanilya
MUHALLEBİ:
4 su bard. süt
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
Vanilya
ÜZERİ İÇİN :
2 pk kremşanti 2,5 bard süt
çırpılarak üzerine ve kenarlarına sürelim.
YAPILIŞI:
Margarini eritelim. Bu arada şeker ve yumurtayı iyice çırpalım.
Balı bir tavaya alıp ısıtalım ısındığında içine kabartma tozunu katalım ve köpürene kadar (en fazla 1 dakika) pişirelim.
Köpüren karışımı yumurtalı karışıma ilave edelim.
Un ve vanilyayıda katarak hafif sert bir hamur yapalım.
Hamuru 6 eşit parçaya bölelim, her birini unlu bir zeminde merdane ile (orta boy bir tencere kapağıyla ölçerek ondan biraz daha büyük ) açalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye bir tane koyup çatalla birkaç yerinden delerek önceden ısıtılmış 180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar 3-4 dak. kadar pişirelim. Çabuk pişiyor başında beklemek lazım.
Hepsi pişince tencere kapağı ile kesip aynı boya getirelim.
Aralarına pişirdiğimiz muhallebiyi sürelim.
Üzerine kremşantiyi sürelim. Kenarlardan çıkan hamur parçalarını rondodan geçirip un haline getirelim ve pastanın kenarlarını kaplayalım.
3-4 kaşık krema ile 1 büyük tablet çikolatayı eritip pastanın üstünü süsleyelim.
17 yorum:
Elinize sağlık bu pastayı merak ediyordum ben de yapımı biraz uğraştırıcı ama çok lezzetli olmalı sevgiler...
zahmetli ama değişik ve güzel olmuş ellerinize sağlık...
Ablacım mutlu pazarlar ellerine sağlık enfe öpüyorum.
çok güzel olmuş canım.mutlaka denemek lazım.ellerine sağlık.öpüyorum.
evet kesinlikle cok nefis görünüyor! benimde aklimda yapmak ama daha üseniyorum, insallah yakinda :)) kocaman öpüyorum...
hımmm eline sağlık nefis olmuş bu pasta.. pepelanın tüm tarifleride gerçekten özel ve güzel..
sevgilerimle...
Ablacım, bende cumartesi günü yapmıştım ve yiyen kişiler çok beğendiler.KAyınvalidem bile tarifini istedi yani:)
Bencede biraz zahmetli,ama değer :)
Ellerinize sağlık..
Sevgilerimle;
o kadar çok merak ediyorum ki bu pastanın tadını:)üşendim, gözümde büyüdü zahmetli biraz diye:)))görünce içim gidiyor:)))
ellerine kollarına sağlık ablacım
hem şık hem lezzetli:)afiyet bal olsun sizlere
sevgi dolu öpücükler
Ferkaycım şükür kavuşturana bu blog kapatılması beni çok üzmüştü sanki ailemden uzaklaşmıştım şükürler olsun buradayız bu arada ben http://birdemliksohbet.com adresinde olacağım. İzleme bölümünden beni bu şekilde kaydedersen sevinirim :)
Bu pasta hep aklımda ama hala yapamadım inş. bende ilk fırsatta yapacağım şu ara mayıs 15 e kadar çok yogunum sonrasında yapacağım yapacak :))
canım benim afiyet bal olsun .ellerin dert görmesin
Sevgile
İyi haftalar
Bende yapmıştım çok hoş bir pasta.. Hatta oğlum yine istiyor, yapmam lazım bu aralar.
Ellerine sağlık, sevgiler..
Denemeyi çok istediğim bir tarif..
Cesaret edebilirsem en kısa zamanda yapmak istiyorum.
Çoooook güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
ÇOK AMA ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..
ELLERİNİZE SAĞLIK..
SEVGİLERİMLE..
Feray'cım geldin mi? Pastan çok değişik ve güzel ilk fırsatta denemek isterim. Ellerine ve emeklerine sağlık arkadaşım..
harika görünüyor ellerineze sağlık
Yapımı biraz zahmetli ama değmiş doğrusu. Bir ara denemek lazım, ellerine sağlık, sevgiler.
Nefis görünüyor gerçekten. Ellerine sağlık. İyi haftalar.
Sevgiler
feray hanım maşallahınız var gıpta ile sizi takip ediyorum bazı tariflerinizi denedim gayet memnun kaldım sessizce devam edecektim ama bu tarif benim sessizliğimi bozdu denedim çok güzel oldu ama benim merak ettiğim bunun hamurlarını yapsam buzluğa atsam lazım olunca çıkarıp kramasını sürsem olurmu lütfen cevap veriseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler
Yorum Gönder