7 Mayıs 2011 Cumartesi

PEYNİRLİ BÖREK

Böreğimin sodalı tarifini de vermiştim. Bu sodasız üstelik akşamdan hazırlayıp ertesi gün fırınlanabiliyor. Su böreği gibi çok güzel oluyor.


MALZEMELER.
6 ad. yufka
4 yumurta
2 su bard. süt
1/2 su bard sıvı yağ
1,5 su bard su

İÇ MALZEME:
300 gr lor
maydanoz
tuz, kırm biber, karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle iç malzememizi hazırlayalım.
Malzemeleri bir kapta karıştıralım.
Tepsimize yufkanın bir tanesini bütün olarak yayalım, kenarları keselim. Yufkanın üzerine sıvı malzemelerimizden fırça yardımı ile sürelim. Üzerine kenarlardan kestiğimiz yufkaları serelim.
Diğer 2 yufkayıda parçalayarak aynı işlemi yapalım.
İç malzemeyi yayalım 2 yufkayı daha aynı şekilde yayalım. En üste son yufkayı bütün olarak yayıp hafif büzüştürelim.
Kalan sıvımızı üzerine dökelim.
Tepsimizi 1-2 saat bekletelim ve 210 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.

3 yorum:

dokuzuncubulut dedi ki...

Bol peynirli sütlü börek, çok ama çok severim.
Ellerine sağlık arkadaşım.

yemekbiraşk dedi ki...

nefis bir börek tam bir klasik lezzet ötesi:)
sevgilerimle..

Cafe Pepela dedi ki...

Ablacığım ellerinize sağlık!!

Blogunuz açıldığında hata veriyor yanlız :((

Tüm yayınları göremiyorum.

Umarım tez zamanda düzelir.

Kalbi sevgi ve selamlarımla

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails