tavada pişirerek pizza hazırladım. Eşim ve oğlum tarafından beğenildiğine göre güzel olduğunu söyleyebilirim.
MALZEMELER:
Bayat ekmek
süt
sıvıyağ
sucuk
biber
domates veya salça
kaşar peyniri
Ekmekleri süt ve sıvıyağ ile karıştırıp tavaya yaydım,
üzerine domates rendesi veya salçalı suyla hazırladığım sosu sürdüm ve biraz kaşar serptim
sucuk, biber, sosis ve istenilen diğer malzemeleri dizdim ve üzerine tekrar kaşar serpip ocakta ağır ateşte tavanın kapağını kapatıp pişirdim.
17 yorum:
çok güzelolmuş.bayat ekmekleri bu şekilde hiç denememiştim.mutlaka deneyecem.elinize sağlık.sevgiler.
Ablacım ellerine sağlık emininm hari
ka olmuştur sevgiler.
ellerinize sağlık ferkaycım nefis görünüyor.
Canim sne yaprsinda guzel olmazmi.
Ellerine saglik
sayfamda senin icin bir supriz var
kabul edersen cok sevinirim.
Sefa
Özlemişiz o güzel tariflerini Feraycım güzel olmazmı bol malzemeli bir pizza olmuş ellerine sağlık canım hayırlı cumalar sevgiler
Bayat ekmekleri degerlendirmek icin bire bir tarif..Tesekkürler
Bizde çok seviyoruz hafta sonu kahvaltıları için ideal :))
ellerine emeğine sağlık...
Ablacim hosgeldin nasilsin iyisindir insallah,bu sekilde pizzayi hiç denemedim ama hem pratik hemde leziz görünüyor gerçekten kahvalti için ideal olmus hemde bayat ekmekleri degerlendirmek için hos bir tarif,sevgiler ablacim.
Hem de ne güzel olmuş, sevgili Ferkay... Gerçekten çok beğendim, ellerine sağlık arkadaşım. Bayat ekmekleri değerlendirmek için bir tarifim daha oldu artık:))
Sevgiler.
Oğlumun ev sevdiği menü :))
her gün yapsam hayır demez ..
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor tabi üzerine istediğimiz malzemeleri koyabiliriz artık evde ne varsa ...
sevgiler.....
Ferkaycim harikasinnn hem bayat ekmekleri degerlendirmis hemde nefis bir piza ziyafeti....
ellerine saglik canim deneyecegim.
cok opuyor sevgilerimi birakiyorum.
Feraycım, nasılsın canım.geçen nisandan beridir yokum.sizleri çok özledim.artık yeter geliyim dedim.bakalım fırsat buldukça bloguma tarif ekliycem.pizzan nefis ellerine sağlık birtanem.seni kocaman öpüyorum.sevgiler
Ellerinize sağlık benimde bayat ekmek olduğu zaman yaptığım bir tarif.
sevgilerimle...
Vallahi bizim evde hiç bayat ekmek olmuyor Feray'cığım. Ben koca tepside yaptığım ekmeği dört eşit parçaya kesip üçünü buzluğa koyuyorum, kalanı da buzdolabında duruyor, bittikçe çıkarıp yenisini yiyorum. Memleketimizde ne kadar çok ekmek ziyan ediliyor değil mi? Çok acı, o kadar fakir insanın olduğu bir ülkede...
bayat ekmeği değerlendirmişsin eline sağlık ben de fırında yapıyorum çok severek yiyoruz
sevgiler
Bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan her tarif bir ayrı güzel oluyor.Bu da çocuklar okuldan gelince şipşak yapılacak güzel bir seçenek bizlere.Ferkay hanım ellerinize sağlık.Sevgiler, selamlar.
Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.
Yorum Gönder