15 Nisan 2010 Perşembe

Ebegümeci kavurması

Artık birdahaki kışa kadar bulamayacağım için görünce hemen aldım. Hele birde karagöz olunca temizlemesi de kolay oluyor.






Malzemeler.
1/2 kg ebegümeci
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
sarımsak
sıvıyağ

Yapılışı:
Ebegümecini yıkayıp temizledikden sonra doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayalım, havucu küp küp doğrayalım ve sıvı yağda ikisini birlikte hafif öldürüp, ebegümecini ve biberlerini ilave edelim.
Sarımsaklı yoğurtla servis edelim.

9 yorum:

rumma dedi ki...

Otların kralı...:)

Kavurmasını çok severim ,bir koşu bahçeden kopartıp geliyim...:)

ellerinize sağlık,sevgiler

derya dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık harika olmuş öpüyorum...

Huriye Kimdir? dedi ki...

Ablacim eline saglik,hiç yemedim hiç tatmadim merak ediyorum,eminim ki lezzetlidir çünkü öyle görünüyor,öpüyorum seni ablam.

lezzet sefasi dedi ki...

Cokk severimmm hele birde icine kur biber konuldumu uffff.
8 yildir kislari taze taze yiyemiyorum, ama sagolsun annem her sen dondurucusuna koyar ben gidinc eyazin tadina bakayim diye .
ellerine saglik canim
Sefa

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.daha önce hiç tatmadım

Baharcicegi dedi ki...

Artik pazarlardada satilir oldu benim cocuklugumun ebegömci ortasindaki beyaz kismini arkadaslarla toplar yerdik ozamanlar hic yenilmezdi simdi ne varsa otlarda var hepsinin ayri besin degeri var
hafif saglikli bir yemek olmus eline saglik canim

ceyt dedi ki...

Feraycım bende çok severim. uzun zamandır yemiyorum.annem yapardı yerdim:(
ellerine sağlık canım.kocaman öpüyorum seni.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Feraycığım yorumların için çok teşekkür ederim.Ebegümecini bir kez yaptım.Bilemediğim için olmamıştı.Tarifini denemek isterim.Sevgiler.

yemek tarifleri dedi ki...

Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails