Malzemeler:
4 iri boy kereviz
150 gr kıyma
2 iri boy soğan
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 limon suyu
tuz, karabiber
BEŞAMEL SOSU:
1 yumurta 2,5 su bard süt
2,5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvı yağ
100 gr kaşar rende
tuz
YAPILIŞI:
Kerevizleri soyup limonlu suyun içine kalın yuvarlak dilimler halinde doğrayıp haşlıyalım.
Haşlanan kerevizleri fırın kabına dizelim.
Tavaya yağı koyup soğanlarla kıymayı kavuralım. Salça, tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozu ilave edelim.
Kıymalı harcı kerevizlerin üzerine yayalım.
BEŞAMEL SOS:
Yağ ile unu kavuralım sütü ilave edip göz göz oluncaya kadar pişirelim. Ilıyınca yumurtayı ilave edelim.
Sosu kıymalı harcın üzerine yayalım ve üzerine rende kaşar serpelim. 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
7 yorum:
ellerinize sağlık çok güzel bir tarif
ah nede güzel olmuştur feraycığım
ama fırında olanı ben duymamıştım
denemeli yapmalı elbet.
sevgiler iyi haftalar canım
Ellerinize saglik afiyetler olsun sevgiler canim
kereviz bizim evde biraz zor yeniyor. bu tarif kerevizi sevdirecek gibi. ellerinize sağlık..
Hmmm bu enteresan bir lezzet olmuş Feray'cığım. Benim fırında pişirdiğim tek kereviz kereviz cipsidir. Onu da nicedir yapmadım. Bir kez daha yapsam keşke kış bitmeden.
Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.
çok farklı.Börek gibi.
Yorum Gönder