13 Nisan 2015 Pazartesi

İMAM SARIĞI

Ben 1 yıl gibi ara verdiğim için arşivdeki tarifleri yayınlamaya devam...  







MALZEMELER
4 yumurta
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1paket vanilya
3 çorba kaşığı su

ÜZERİ İÇİN
1 paket bitter çikolata
1su bardağı hindistan cevizi

KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
1pk. Vanilya




YAPILIŞI


Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyerek kekimzi hazırlıyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 180 derecede pişiriyoruz. Pişme süresi fırına göre değişir 20- 25 dakika kadar.
Kek pişerken bu arada kremasını hazırlıyoruz. Krema malzemelerimizi pişireceğimiz tencere içinde iyice karıştırıp ocağa koyuyoruz, koyu bir muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Kremayı ılımaya bırakıyoruz.
Kekimiz piştiğinde soğuyuncaya çay bardağının ağız kısmını ıslatarak kekden  yuvarlaklar çıkaralım. bu yuvarlaklar çift sayıda olmalı.
Kek parçalarının yarısının üzerine kremadan biraz bolca koyup üzerine diğer kek parçasını kapatalım. kapattığımızda kenarlarından taşmalı, taşan kremayı da kekin kenarlarına sürelim, yada kremaya patırarak bulayalım ve daha sonrada hindistan cevizine bulayalım ve serviz tabağına alalım.
Bitter çikolatayı benmari usulu eritip pastaların ortasına kaşıkla dökelim ve düzeltelim.
Buz dolabında dinlendirerek servis yapalım.



                     





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails