Yazlık tadilatıdır, rahatsızlığım derken arayı epey açtım, tedavim hala bitmedi ama biraz daha iyiyim. Beni yanlız bırakmayan geçmiş olsun dileklerini bırakan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Şimdi yazlıkdayım. Blogumuda, sizleride çok özledim, inşallah bundan sonra bir aksilik çıkmaz.
Yazın ilk postunuda en çok sevdiğim dolma ile açtım.
Zeytinyağlı dolmaya yazın tazecik malzemelerle çok severiz, kışın da kurularıyla yapıyorum. Ben annemden alıştığımız tatla içine kuş üzümü, fıstık koymadan ve çiğden yapıyorum, bizde çok seviliyor.
Benim tepsim büyük fırın tepsisi aldığı kadar malzeme hazırladım.
Malzemeler:
1kg dolmalık biber
3 ad. patlıcan
5 ad. kırmızı biber
3 ad kuru soğan
her dolmalık için 1 yemek kaşığı pirinç
4 ad. domates
Dolmalık malzemelerin adedi kadar domates kabuklarından kapak
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
karabiber
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Biberlerin saplarını bastırarak çıkarıp çekirdeklerini temizliyorum.
patlıcanların içini oyarak tuzlu suda bekletiyorum.
Kapak için domateslerin kabuklu kısımlarından küçük parçalar hazırlıyorum.
Maydanozları ve naneleri ince ince doğruyorum.
Kuru soğanı ince ince doğruyorum.
Pirinci yıkayıp tüm malzemeyi ilave edip tüm malzemeyi karıştırıyor ve karabiber, tuzunu ilave ediyorum.
Dolmalıkları iç malzeme ile fazla sıkıştırmadan ve ağzına bir parmak kalıncaya kadar dolduruyorum.
Kapağını kapatıp tepsiye sıralıyorum.
İç malzemeden kalan suya yeterince sıcak su ilave ederek tepsiye döküyorum ve 200 derece fırında pişiriyorum.
Üzerleri kızaran dolmalıkları maşa yardımı ters çevirerek diğer yüzünüde kızartıyorum.
Mis gibi kokan dolmalarımız hazır yanında bol sarımsaklı cacıkla yenmeye hazır..
17 yorum:
Hoşgeldin ablacım. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah daha iyi olursun.
Dolma pek leziz görünüyor. Ellerine sağlık.
Hayırlı ramazanlar..
Ama sizi ve yazılarınızı özlemiştik,Feraycım.Tekrar geçmiş olsun, kendinizi özletmeyin.
Dolam da fırından çıkınca misler gibi kokar,nefisss.
çok geçmiş olsun feraycım.. ellerine sağlık bende yaptım geçenlerde gerçekten nefis oluyor sevgiler canım
Feraycığım geçmişler olsun
evinizde sağlıkla - ağız tadıyla oturun inş
Fırın dolman beni çok şaşırttı :))
yemedim yapmadım ama çok ilgimi çekti
Hayırlı ramazanlar diliiyorum sağlık ve huzurla
Canım benim çok geçmiş olsun ellerine kollarına sağlık çok nefis görünüyor
sağlıklar olsun canım eline sağlık süper görüntü
Çok geçmiş olsun Rabbim şifanızı versin dolmada pek leziz görünüyor elinize sağlık sevgiler.
Ablacım hoşgeldin geçmiş olsun dikkat et kendine...Ellerine sağlık nefis olmuş hayırlı ramazanlar, sevgiler...
Feraycım; her ne rahatsızlığın var bilmiyorum ama (kaçırdım sanırım, özür dilerim) çok geçmiş olsun diyorum.. Ellerine sağlık canım, bende de yayınlanmayı bekliyor:))
Feraycim hosgeldin yeniden..biraz daha iyi olmana sevindim..umarim tadilat islerinde bitmistir artik..yazligin keufini cikar(benim icinde) dolmalar nefis gozukuyor..ellerine saglik diyorum..sevgiler
Feraycım çok çok geçmiş olsun canım..sanırım kaçırmışım ben nedir sağlık sorunun???Hoş geldin canım bloğuna..Dolmalar nefis görünüyor..Ben de çiğden ve fıstıksız yaparım senin gibi:)Sevgiyle kucaklıyorum seni..
Ellerinize sağlık keşke şimdi olsa da yesem....nefis görünüyorlar...Bloğunuzu beğendim ve bloğumda takipçi oldum..blogda yeniyim...bende beklerim.....
hoşgeldinn :)
Allah şifa versin ablacım,dermansız dert vermesin
dolmalar nefis görünüyor eline sağlık...
ablacım hoş geldin geçmiş olsun mmmmmm nefis doladan akşam için aldım hayırlı ramazanlar:)))
ablacım hoş geldin geçmiş olsun mmmmmm nefis doladan akşam için aldım hayırlı ramazanlar:)))
Aşağıdan misler gibi simit kokusu geliyor ama gözüm dolmalarda kaldı.
Her ikisi de harika görünüyorlar, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Resmen kokusu burnumuza geldi.
Yorum Gönder