9 Şubat 2010 Salı

ŞEVKETİ BOSTAN




MALZEMELER:

500 gr şevketi bostan

300 gr kuşbaşı et

1 ad.soğan

zeytinyağı

1 yumurta sarısı

1/2 ç.kaşığı un

1 limon suyu

Tuz



YAPILIŞI.



Düdüklüye önce etleri koyup biraz kavuralım. Daha sonra soğanları ilave edip bir iki karıştırıp

şevketi bostanı ilave edelim ve üzerini hafif geçecek kadar su ve tuz ilave edip 20 dk pişirelim.

Tencerenin havası çıktıktan sonra limon-un ve yumurta sarısı ile terbiyesini hazırlayıp tencereye ilave edip bir iki taşım kaynatalım.

18 yorum:

mandalincikmazi dedi ki...

Şu şevket amca yemeğinide bi türlü yapamadım :)
şimdi zamanı mı paarda var mı bi denesem artık ..
Etsiz olmaz sanırım demi ..
Ellerine sağlık canım.....

GÜLSÜM dedi ki...

bu şevket amcayı bende gelinimiz geitrdi aydından o zaman yemiştim çok sevdim.... ama çok pahalı ve denizlide satılmıyor.... ellerine sağlık...

karamel mutfak dedi ki...

mimmm mim yok mu bi tabak cikta bana ablacim nasilda guzel gorunuyor ellerine emegine saglik kocaman sevgiler.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ben hiç yemedim biliyomusun feraycığım !!!!
yıllar yılı çeşmedeyim egedeyim hiç tatmadım !
bu yaz inşallah diyelim :)

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Feray'cığım okadar güzel görünüyorki ben bu yemeği çok merak ediyorum hiç yemedim daha doğrusu sebzeyi bile görmedim istanbulda hiç rastlamadım bu güzelliği görünce mutlaka bulup pişirmeliyim ellerine sağlık çok öpüyorum canım .

rumma dedi ki...

Çok ilginç bir yemek cidden hiç yemedim daha önce..:(

ellerinize sağlık sevgiler

Esra dedi ki...

Ellerine sağlık...

Baharcicegi dedi ki...

ilk yemekteyiz yarismasinda görmüstüm izmirli bir bayan yapmisti
burda bulunmazki artik resimlerle yetinecegiz
eline saglik canim cok öpüyorum

Tijen dedi ki...

Ne cok severim sevketibostani. Olsa da yesem!

Stil Direktoru dedi ki...

Adıda da ne şeker ellerine sağlık ablacım

gülizar dedi ki...

AAA EVET ÇOK GÜZEL OLUR DARICADA'DA ÇOK MEŞHUR BİR YEMEKTİR.ELLERİNE SAĞLIK ABLACIM.

Sevil Şahin dedi ki...

güzel bir hafta diliyorum sana canım ..

hdidem95 dedi ki...

ben yemedim ama çok iyi biliyorum şevket beyi:))) malesef anadoluda pek sebze yenmiyor haliylede bulunmuyor ellerine sağlık ablacım öptüm sevgiler

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Giritli olarak çok iyi bilirim şevketi bostanı ben haşlamasını yapıyorum daha hafif oluyor.Bloğunuzu yeni gördüm eliniz sağlık tarifler çok güzel .İzmirden sevgiler.Mine

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor...


sevgiler...

Yaren dedi ki...

Ablacim ben ilk defa duyuyorum sevketi bostani.Ismi cok enteresanima gitti,sani bir siir ismi yanda destan velan:) Amma velakin bir sebseymis.Güzel de görünümü var ablacim ,ellerine saglik canim.Sana kucak dolusu selam ve sevgilerimi birakiyorum,özlenenler listesindesin ablacim ,firsat oldukca hemen ziyaretinize gelmeye calisiyorum.Güzel bir hafta sonu diliyorum:)

Hayattan Azıcık dedi ki...

Bu sebzenin kendi resminide koyabilirmisiniz daha önce hiç görmedim.Ellerinize sağlık...

yemek tarifleri dedi ki...

Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails