Bu gün misafirlerim geliyor Ankara dan. Kardeşim Eşi ve Yeğenim. Çok sevinçliyim. Onları çok özlemiştim. Bu yüzden biraz telaştayım. Bu yemeği önceden resimlemiştim. Gerçi resim çok güzel çıkmadı ama...
Malzemeler:
6-7 dolmalık biber
350 gr.kıyma
yarım demet taze soğan
1 demet dere otu
1 çorba kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
2 avuç bulgur
3-4 sivri biber
3 domates
1 demet maydanoz
yarım su bard. su
sıvı yağ
dolma baharı,kimyon
Yapılışı:
-Kabakların kabuklarını soyup yarıdan keselim. İçlerini oyup tuz ve karabiber sürelim.
-Tüm malzemeleri (salça ve sarımsak hariç)küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyelim.Biraz da yağ ekleyip kıymayı yoğuralım ve harcı kabaklara dolduralım.
-Kabakların ağzını domates kabukları ile kapatıp tancereye kabakları dik olarak yerleştirelim.
-Sarımsakları dövüp sıvı yağ ve salçayı da ilave edelim.İçine 1 su bar. kadar su ilave edip karıştıralım ve kabakların üzerine dökelim.
-Ağır ateşte ağzı kapalı olarak pişirelim. Suyu azalırsa su ilave edelim. Pişme suyu kabakların yarısına gelecek seviyede olmalıdır.
2 yorum:
feraycım canım merhaba.tekrar burdayım.sizleri çok özledim.dolman nefis ellerine sağlık canım.bu arada gözlerin aydın.çok öpüyorum sevgiler...
Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.
Yorum Gönder