4 Mayıs 2009 Pazartesi

TURPOTU SALATASI

Dün pazara çıkmıştım her çıktığımda mutlaka köyüleri ziyaret ederim. Bir tanesinde turpotu gördüm. Son anda yakalamışken bir kez daha yiyelim istedim. Bayılırım turpotu salatasına birdahaki kışa kadar bu bizi idare etsin artık.

Özel bir malzemeye ihtiyaç yok ama turpotu temizlemek tek tek kart olanları ayıklamak gerektiği için biraz uzuyor.
Temizlediğimiz turp otlarını iyice yıkamamız gerekiyor tırtırlı bir ot olduğundan kumunu kolay kolay atmıyor.
Az su ile haşlayıp iyice süzdürüyoruz. Limon z.yağı , sarımsak ve tuz ile hazırladığımız sos ile karıştırıp servise sunuyoruz.

16 yorum:

birdutmasali dedi ki...

BEN HİÇ TATMADIM FERAYCIĞIM..
HALA BİR ÇOK LEZZETTEN UZAĞIM..
ELİNE SAĞLIK ÇOK SEVGİLER CANIM.

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Feraycım hiç bilmediğim bir sebze çok merak ettim okadar güzel anlatmışsınki pazarda mutlaka arayıp soracağım bulursam tabiki hemen deneyip sana bildiririm ellerine sağlık canım sevgiler

özgülün tarifleri dedi ki...

Turp otu sanirim ege bolgesine has bir bitki bende sıklıkla yaparim.
Ellerine saglik canim cokta sifali bir bitki oldugunu duymustum.

SEVGİLERR.

SOFRAM dedi ki...

Canım burada da çok ot var ama turp otuna hiç rastlamadım. Bu turpun yeşil yaprakları değil değilmi, bazıları ondan da salata yapıyorlarmış, ama hiç yemedim, ellerine sağlık güzelim, çok güzel olmuştur mutlaka, afiyetler olsun, sevgilerimle Feray'cığım...

lemanice dedi ki...

aa turp otu hiç duymadım görmedim yemedim ve de merak ettim.sevgiler.

Acemi Şef dedi ki...

Feray Hanım acaba taze hali neye bnziyor ki? Netten bakayım. Benim bilmediğim o kadar çok oy var ki. Bulursam denemek isterim bu sağlıklı seçimi.
Sevgiler,
Esra

Tijen dedi ki...

Artık bitiyorlar değil mi Feray'cığım? Benim tatlı bir otçum var, onun turpotları pek güzel olurdu ya bitti, hatta hardal bile bitti. Ben de deniz börülcesi aldım, yabani bir şeyler olsun mutlaka soframda diye. (İzmir'e gelebilirsen çok mutlu olurum gerçekten!)

ferzan dedi ki...

eline sağlık ablacığım bende çok severim turpotunu.sevgiler

gülizar dedi ki...

Ellerine sağlık abla,hiç tatmadığım bir tat egeye has bir ot galiba?

ayliz dedi ki...

hiç duymadım tatmadım.belkide hiçpazara çıkmadığımdan mı bilmiyorum ama artık pazara çıkıp o yeşilliklerin adını ne işe yaradığını öğrenme vaktim geldide geçiyor bile

Adsız dedi ki...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar

Adsız dedi ki...

fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav

Adsız dedi ki...

But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak
Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek

Adsız dedi ki...

Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi

Adsız dedi ki...

Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi

Adsız dedi ki...

Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails