23 Ekim 2011 Pazar

TAVUKLU BEYKOZ KEBABI

Uzun bir ara oldu yine, ama anca rayına oturmaya başladı işlerim.
Dönünce kışlık hazırlıklarda olunca pek vakit bulamadım bloguma. Patlıcanın son zamanlarında iken yazın çok yapıpda resimleyemediğim yemeğimi bir kez daha yapayım dedim. Ben herşeyi mevsiminde yemeği seviyorum.
Bir ara dondurucular yüzünden sebzelerin zamanını unutmaya başladım. O yüzden artık Tarhana , salça, zeytin ve turşular dışında kışlık hazırlığı yapmıyorum.
Tarhana ve turşularımı hazırladım, bunlarıda paylaşacağım.







Malzemeler;

1 kg.piliç bonfile (kuşbaşı doğranmış)
5 adet patlıcan (bostan patlıcan)
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
karabiber, tuz
1 yemek kaşığı köri
3/1 bardak sıvı yağ

Üzeri İçin;200 gr.kaşar peyniri

Patates Püresi İçin;
4 adet patates
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz


Sosu İçin;
2 bardak su
1 yemek kaşığı Domates salçası
Çok Az Ayçiçekyağı

Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı;
Patlıcanlar sıvıyağda çevrilerek kızartılır.Başka bir kapta soğan ve tavuk eti kavrulur.daha sonra diğer malzemeler ve baharatlar eklenir.
Patatesler tencerede haşlanır..Kabukları soyulur ve püre haline getirilir.Daha sonra tereyağı ve süt ile birlikte püremiz ocakta pişirilir.
2 bardak su ,yağve salça ile sos hazırlanır.
Patlıcanlar fırın tepsisine alınır ortası yarılır ve içerisine tavuklu karışımdan konulur.Üzerine patates püresi ve en üst kısmınada kaşar peyniri serpilir.Tepsiye hazırlanan sos ilave edilir.200 derece fırına verilir.Üzeri kızana dek pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.

10 yorum:

derya dedi ki...

Ablacım ellerine sağlık öpüyorum.

Nilgün dedi ki...

Canım önce geçirdiklerin ve yaşadıklarınız için geçmiş olsun. Allah anneciğine sağlıklı uzun ömürler versin. Yemeğinin görüntüsü çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık..

neslice dedi ki...

Hoşgeldiniz.. Yemeğiniz de harika görünüyor..

Hayat Cafe dedi ki...

Yemede yanında yat bu kebabın..
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.

Baharcicegi dedi ki...

hersey mevsiminde güzel ve lezzetli oluyor bende senin gibi düsünüyorum canim
Beykoz kebabin istah acici nefis olmus eline saglik
quark yerine labne veya süzme yogutr kullanabilirsin tam olarak quark tadini andirmasada

DR.NİRVANA dedi ki...

ellerine saglık canım...bende yoktum bu ara yeni geldim...sevgiler...

nilay dedi ki...

Nefis oluyor biliyorum. Ellerine sağlık.
Bu arada geçmişler olsun.
Sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Yaşadıklarınız için çok geçmiş olsun.
Sevgiler:)

nesrin dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler...

nilay dedi ki...

Küçücük Olmak Gerekmiş Bayram Güzel Geçsin Diye.. Biraz Şeker, Biraz Sevgi Gönderiyorum Sana. Kalbin Kocaman, İçindeki Çocuk Küçücük Kalsın Diye..İyi BAYRAMLAR

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails