24 Mart 2011 Perşembe

FIRIN LEVREK LE GELDİM..

Ne kadar uzun oldu bu defa ayrılığım, bir ameliyat , bir blog kapatımları derken, meğer ne kadar alışmışım hergün sizleri ziyaret etmeye, muhabbet etmeye.
Neyse inşallah bundan sonra böyle uzak kalmam.
Ben fazla balık sevmediğimi önceden söylemiştim. Sevmeyi bırak balığı ellemezdim bile, eşim temizler pişirir bizde yerdik. Artık alıştım ellemeyede, yemeyede, resimlerde de görüldüğü üzere


Levrekleri nasıl yaptığıma gelince.






Patates
Tereyağ, malzemelerimiz:

Öncelikle patateslerimi halka halka doğrayıp hazırladım.
Fırın kağıtlarını balığı saracak şekilde kestim önce alta 3-4 dilim patates koyup üzerine levreği koydum levreğin üzerine tereyağı koyup kağıtları paketledim.
200-210 derecede 20-25 dakika kadar fırınladım, fırından çıkarıp balıkların üstünü açıp, tekrar balıkların üstü kızarıncaya kadar fırınladım,
Servise hazır..

14 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

hoşgeldiniz:) balığı bende aksine çok severim..
elinize sağlık
sevgilerimle..

YeMeK vAkTi/AyLiN dedi ki...

Bende çok severim her balığı hemde sevmesem şaşrdım hoş ben herşeyi severim:))Ellerine sağlık canım daha sık görüşmek dileğiyle

sevda dedi ki...

hoşgeldin canım.inşallah daha sık burda olursun.balık harika.ellerine sağlık.öpüyorum.

derya dedi ki...

Ablam hoşgeldin ellerine sağlık.Balık
temizlemeyi sevmem yemesine bayılı rım:)))öpüyorum.

Baharcicegi dedi ki...

Bende eskisi gibi blogla ilgilenemiyorum tembellik iste bakalim ne zaman eski halime dönerim
baligi cok severim keske benim esimde yapabilse birak baligi hazir corbayi bile yapamaz
ellerine saglik canim cok öpüyorum

Yeşim dedi ki...

Hoşgeldin canım.
balığı çok severim ama pişirip önüme getiren olsa dahada çok severim:)
ellerine sağlık.

susamcorekotu dedi ki...

hoşgeldin hem de balıkla geldin:))) sağlıklı bir şekilde pişirdin amma hepsini bitirmişsin:)
şifa olsun sevgiler

dokuzuncubulut dedi ki...

Hoşgeldiniz:)
Bizde de neredeyse hafta da üç gün balık yenir. Kağıtta levrek mükemmel olmuştur. Ellerine sağlık sevgili Ferkay...

MÜNSTER dedi ki...

Sevgili arkadasim, öncelikle cok ama cok gecmisler olsun.... Diliyorum babanim eskisinden cok daha iyidir artik.... Sonrasinda ise sevgilerimle ellerinize saglik diyorum....

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Balığı çok seven birisi olarak helede levrek olursa Feraycım sabah sabah aç karna bile yerim bu sene en çok tekir ve levrek pişirdim , çok iştah açıcı harika görünüyorlar ellerine sağlık canım sevgilerimle

sarımutfak-hande dedi ki...

balığı bende severim sık sık yaparım çok faydalı olduğu için ellerine sağlık canım nefis olmuş
sevgiyle kal

Nilgün dedi ki...

Sevgili Feray Hoşgeldin
Kızım sadece Levrek yiyor, bende aynı senin gibi yapıyorum. Ellerine sağlık arkadaşım..

sevda dedi ki...

canım benim iyiki uyardın.düzelttim hemen.170 derece olacaktı.teşkkk.sevgiler.

tatesal dedi ki...

Balık helede fırında olursa bayılırım ellerinize sağlık,sevgilerimi bırakıyorum....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails