7 Ocak 2010 Perşembe
PATLICANLI BÖREK
MALZEMELER:
6 yufka
3/4 su bard. sıvı yağ
3/4 su bard. süt
1 yumurta
İÇİ İÇİN:
3 büyük boy patlıcan
3 biber
3 domates
1 büyük soğan
1 çay bard. sıvıyağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı
susam, çörekotu
YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup küçük küçük doğrayalım. Tuzlu suda bekletelim.
- Soğanları yemeklik doğrayalım yağ ile kavuralım. Bibeleri ilave edelim biraz kavrulunca domates ve patlıcanları ilave edelim kavrulsunlar.
- 1/2 su bard. sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Yufkalara sürmek üzere sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırpalım.
- Yufkayı açıp bütün yüzüne sıvıdan sürelim, karşılıklı iki köşesini kapatarak ortada birleşirelim ve sıvıdan sürelim. Sonra diğer köşeleri birleştirelim ve yine sıvıdan sürelim.
-Yufkayı 4 e bölelim ve ortalarına harçtan koyup zarf şeklinde kapatalım.
-Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu susam serpelim.
- 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
Etiketler:
börekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Ferhan'cim bu ne guzel bir goruntu.Tadida harikadir bu boregin.Keske yufkam olsada yapsam bende.Elelrine saglik canim.
Sevgiler,
Sefa
HARIKA GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
SEVGILER...
Bayılırım patlıcanlı böreğe. Ellerine sağlık.
ben bunu denerim kesin yapılışını göstermekde büyük kolaylık bende tek tek resimlemeyi tercih ediyorum hamur işlerinde kolaylık oluyor denemek isteyenlere ablacım ellerine sağlık çok pratik bir tarif öptüm sevgiler
Feraycım böreğin nefis ilk fırsatta deniycem.ellerine sağlık canım.blogumda senin için bir ödül var birtanem.
öpüyorum seni kocaman..
Ellerine sağlık nefis görünüyor börek.Ben de çok sık yapardım patlıcanlı börek ve hep içerisinde kıyma olduğu sanılırdı.
sevgiler...
canim hemen aldim listeme seni özürlerin en büyügünü diliyorum
patlicanla hic denemedim, ne güzel kabarmis böregin öglen cayimin yanina olsaydi bir tanecik
ellerine saglik canim cok öpüyorum
Bayılırım!
Ben gözleme gibi yapıyorum, yazın tabii. Bu mevsimde patlıcan almıyorum yoksa. Hele kardeşciğim pek sever, geldiğinde mutlaka yaparım.
Enfes bir görüntü , ellerin dert göremsin.
Sevgilerimle
ağzım sulandı resmen :) Milföyü sevmiyorum, normal yufka ile çok daha güzel oluyordur sanırım. Ben de bu şekilde bir deneyeyim. Ellerine sağlık Feray abla.
Çok güzel bir tarif. Tebrik ederim.
Patlıcan olurda güzel olmazmı:) ellerinize sağlık...
Yorum Gönder