
MALZEMELER:
2 adt yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker.
1 çay bardağı z.yağı
2 tatlı kaşığı yumuşak margarin.
2 su bar. taze sıkılmış portakal suyu
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu.
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve şekeri derin bir kaba alarak iyice çırpın.
Margarin ve bir çay bardağı z.yağını ekleyin, çırpmaya devam edin.
Normal kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde un ekleyin.
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu ve kabartma yozunu katın.
Hazırlanan karışımı margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten 2 dakika sonra servis tabağına alın ve taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyunu kaşık yardımı ile kekin üzerine dökün.
Üzerini isterseniz süsleyebilirsiniz ama biz bu keki sade sevdiğimizden ben süslemedim.