Malzemeler:
3su bardağı süt
1yumurta sarısı
1pk vanilya
1tatlı kaşığı margarin
Kreması için:
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bard şeker
Kek malzemeleri:
4 yumurta
1su bard. toz şeker
1su bard. tepeleme un
2çorba kaşığı kakao
1/2çay bard. süt
1/2 pk kabartma tozu
1pk vanilya
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1çay kaşığı vanilya
Islatmak için :
1çay bard. süt
Üzerine:
1 pk bitter çikolata
1su bard. hindistan cevizi
Yapılışı:
Önce kremasını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, kalıplaşmaması için ara sıra karıştırmamız gerekiyor.
Pandispanyası için:
Yumurta ve şekeri çırpıp zeytinyağı ekleyelim, çırpmaya devam ederek sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim. Diğer malzemeleri de ekleyerek kaşıkla karıştıralım, yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökerek 180 derecelik fırında 10-12 dakika (fırına göre değişir) pişirelim.
Pandispanya soğuyunca çay bardağı ağzı ile keselim.
Kremadan kenarları için biraz ayıralım ve sıkma torbasına koyalım.
Keki bir yemek kaşığı sütle ıslatarak üzerine kremayı biraz dolgunca eşit olarak yayalım ve üzerine
2. ci kek parçasını kapatalım. Kapatıktan sonra kenarlardan çıkan kremayı kekin yan taraflarına sürelim. Bütün parçaları bitirdikten sonra ayırdığımız kremayı biraz cıvık muhalebi kıvamına gelinceye kadar inceltip keklerin kenarlarını önce kremaya sonra hindistan cevizine bulayalım.
Pastanın üst kısmını bir yemek kaşığı sütle tekrar ıslatalım.
1pk çikolatayı benmari usulu eritip pastaların üzerine dökelim, 2 saat kadar dinlendirip servis edelim.
3su bardağı süt
1yumurta sarısı
1pk vanilya
1tatlı kaşığı margarin
Kreması için:
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1/2 su bard şeker
Kek malzemeleri:
4 yumurta
1su bard. toz şeker
1su bard. tepeleme un
2çorba kaşığı kakao
1/2çay bard. süt
1/2 pk kabartma tozu
1pk vanilya
3 çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı sıcak su
1çay kaşığı vanilya
Islatmak için :
1çay bard. süt
Üzerine:
1 pk bitter çikolata
1su bard. hindistan cevizi
Yapılışı:
Önce kremasını hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz, kalıplaşmaması için ara sıra karıştırmamız gerekiyor.
Pandispanyası için:
Yumurta ve şekeri çırpıp zeytinyağı ekleyelim, çırpmaya devam ederek sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim. Diğer malzemeleri de ekleyerek kaşıkla karıştıralım, yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dökerek 180 derecelik fırında 10-12 dakika (fırına göre değişir) pişirelim.
Pandispanya soğuyunca çay bardağı ağzı ile keselim.
Kremadan kenarları için biraz ayıralım ve sıkma torbasına koyalım.
Keki bir yemek kaşığı sütle ıslatarak üzerine kremayı biraz dolgunca eşit olarak yayalım ve üzerine
2. ci kek parçasını kapatalım. Kapatıktan sonra kenarlardan çıkan kremayı kekin yan taraflarına sürelim. Bütün parçaları bitirdikten sonra ayırdığımız kremayı biraz cıvık muhalebi kıvamına gelinceye kadar inceltip keklerin kenarlarını önce kremaya sonra hindistan cevizine bulayalım.
Pastanın üst kısmını bir yemek kaşığı sütle tekrar ıslatalım.
1pk çikolatayı benmari usulu eritip pastaların üzerine dökelim, 2 saat kadar dinlendirip servis edelim.
4 yorum:
harika bir lezettir sunumunada bayılırım ellerinize sağlık
nefis bir pasta olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
Eline sağlık Ferycım nefis görünüyor:)Bir ben kaldım galiba bu nefis tatlıyı denemeyen :-)Deneyeceğim ilk fırsatta..Sevgiler..
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
Yorum Gönder