7 Ağustos 2015 Cuma

FIRINDA TAVUKLU KABAK KARNIYARIK

Bu sıcaklarda hafif sebze yemeklerini çok seviyorum. Yanında buz gibi ayran yada cacıkla çok iyi gidiyor..


  MALZEMELER
  5 adet kabak
  1 adet tavuk göğsü
  1 adet soğan
  3 diş sarımsak
  2 adet domates
  Tuz
  Karabiber
  Zeytinyağı


  YAPILIŞI
  
  Kabakları uzunlamasına 2 ye bölüp, içerisindeki çekirdekli kısmı kaşık yardımıyla çıkatıyoruz.
  Kabakları fırın tepsisine sıralayıp üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirip 180 derecede 15 dk. Kadar yumşatıyoruz.
  Bu arada iç harcı için tavuk etlerini küçük doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları eziyoruz.
  Tavamıza zeytinyağı ekleyip yağ kızınca tavukları ilave ediyoruz.
   Tavuklar renk aldığında soğanlarımızı ve sarımsaklarımız, domatesi ilave ediyoruz.
   Hazırladığımız harcı kabaklarımızın içine dolduruyoruz.
    180 derecede 20-25 dk. Pişirip kabakların üzerine kaşar rendesi serpip 2- 3 dk kaşarlar eriyinceye kadar bekletiyoruz.



3 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

hoş geldiniz ve ellerinize sağlık. Ben mi farketmedim bilemiyorum eğer öyle ise özür dilerim.
Aramızda olmanıza çok sevindimö.

neslice tarifler dedi ki...

Kabak ve tavuk seven kocama yapayım da doya doya yesin Feraycım.

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails