Yeşil mercimeği çok severim, faydalarıda belli o yüzden her şekilde kullanıyorum. Poğaçası da çok güzel oluyor, tabi bu benim damak zevkim. Ama hamuruda çok bereketli bu ölçülerle 2 büyük fırın tepsisi poğaça oluyor.
MALZEMELER
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığınkuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- Alabildiğince un
İÇ HARCI
- 1,5 su bardağı yeşil mercimek
- 1 büyük soğan
- Karabiber, pul biber, tuz
YAPILIŞI
- Hamur yoğuracağımız kaba şeker, sıvıyağ, maya ve unu tuz koyuyoruz. Küçük bir tencerede süt ve suyu ılıtıyoruz.
- Ilıttığımız karışımı kuru malzemelerin üzerine dökerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamur kabını büyük bir poşetin içine koyarak ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken mercimeği haşlıyoruz.
- Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, yeşil mercimek ve baharatlarla birleştiriyoruz.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartı elimizle biraz büyüterek ortasına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
9 yorum:
Eline sağlık canım..mercimekli de ne güzel olmuştur..Ben de bugün sade poğaça yaptım kızıma..pek güzel kokuyor ev..selam ve sevgiler..
ellerinize sağlık. Yeşil mercimekde kıyma gibi bence poğaçalara , böreklere çok yakışıyor. Afiyetler olsun.
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
selam ellerinize sağlık kokusu şimdiden burnuma geldi
yemek harika olmus
kolay menüler
Salçalı soslu makarna tarifi
Yemek Tarifleri
Salçalı soslu makarna tarifi
Yorum Gönder