Reçel yaptığım portakalların kabuklarını atmaya kıyamadım ve Cahide den aldığım tarifle onlarıda değerlendirdim.
Link:
Yazın da kullanılabiliyor..
MALZEMELER:
Portakal ve şeker
YAPILIŞI:
Portakalların beyaz kısmını almadan rendeliyoruz.
Portakal başına 2 yemek kaşığı şeker ilave edip karıştırıyoruz.
Karışımı bir kavanoza yerleştiriyoruz.
Portakal aroması istediğimiz her yerde kullanabiliriz.
14 yorum:
çok pratikmiş. ellerine sağlık
Ellerine sağlık.Ben de rende şekerlemeyi tercih ediyorum.Kullanımı da pratik oluyor.
çok iyi yapmışsın feraycım,
çok yerlerde seve seve, keyifle kullanacaksın emin ol..
bizde şahit olmayı bekliyceğiz :)
afiyetler olsun canım
ellerıne sağlık canım bunu kurutup yazın kullanmak için harıka ,sevgiler..
Çok güzel değerlendirmişsiniz sevgili arkadaşım.Ellerine sağlık, kim bilir ne güzel tatlılar yapacaksınız.
Feraycım, tuzekmek'i blog listenize almışsınız, teşekkür ederim.
Güzel günler dilerim.
ihhh bu çok güzel birşey, ne güzel muffın olur bundan. hemen not ettim. teşekkürler :) ellerine sağlık.
Leyla'nın Kahve Dükkanı
ne kadar pratik ve guzel bir tarif pastalarda kurabiyelerde tatlilarda kullanilabilir cok hos bundan sonra bende bu sekilde degerlendirmeliyim sevgiyle kalin:)
Tam portakal mevsimi, güzel bir öneri olmuş, teşekkürler
geçen senelerde bende yapmıştım 4 yıl önce galiba ama buzdolapda belli i süreden sonra küf yapmıştı.. ellerine sağlık canım
sevgileirmle..
harika...doğal bir lezzet..
Bu rengin güzelliği beni bitiriyor.
Nefiss olmuş canım nefiss..
Ellerine sağlık.
Ay bunu görümcemde görmüştüm ilk kez, küçük bir kavanoz vermişti bana ama dolabın rafından düşüp kırılmış, kullanmak kısmet olmamıştı, yapayım bari kendime..Sağol Feraycım..
Ben de hazırlasım kekler için kenara koydum.
Emeğine yüreğine sağlık
İyi haftalar
cok pratik ve her eve lazım bir tarif bu bayıldım...
Yorum Gönder