17 Aralık 2011 Cumartesi
BAKLALI ENGİNAR
MALZEMELER:
7 ad. enginar
1/2 kg iç bakla kabukları soyulmuş
10-12 ad. arpacık soğan
2 ince havuş verev doğranmış,2-3 yem. kaşığı zeytinyağı
2 limon suyu
2,5-3 su bard. kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet dereotu
YAPILIŞI:
Soğan zeytinyağı ve havuçu kavurup baklaları ekliyoruz. ve 1-2 defa daha çeviriyoruz.
Limon suyu ve kaynamış suyu ekliyoruz enginarları ilave ediyoruz.
Baklalar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Tuzunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Servis için baklalı içimizi enginarların üzerine yerleştirerek dere otu ile süsleyip servis yapıyoruz.
Not: Baklayı sıcak suya atıp 2-3 dk. bekletip parmağımızla alttan sıkarsak bakla hemen soyulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
hariak görünüyor ablacım:)
ellerinize emeklerinize sağlık..
mutlu hafta sonları.
sevgiler....
Annemin en iyi tariflerinden biridir. Çok da güzel görünüyor, ellerine sağlık. Mutlu hafta sonları..
Ellerine sağlık canım,
Enginar sağlıklı ve lezzetli bir sebzemiz.Harika görünüyor.
Benim de anacığımın da en güzel lezzetlerinden biriydi.
Sevgilerimle...
Bu ikiliye birarada bayılırım. Eline sağlık canım.
ay daha bu mevsimde varmı bu güzelliklerden:) ellerine sağlık canım
sevgilerimle
Kis gelince sebzelerde bol oluyor,saglikli hafif olmus baklali enginar eline saglik canim
enginar nefis görünüyor ellerine sağlık olsun,bende ödülün var abla'cım alırsan sevinirim..
Seviyorum yazdan kalma lezzetleri, ellerine emeğine sağlık canım, ikisi birbirinden ayrılmaz ikili, sendede öyle olmuş, Allaha emanet, sevgiler Ferkaycım.
Sebzelerin kraliçesi enginar,birde üzerinde baklayla çifte lezzet..
Ellerine sağlık canım..
Ah ferahım
Hiç dayanamam, nicedir ozlemekteydim bende
Ellerine saglık canim
ellerine sağlık canım.enfes görünüyor.güzel bir hafta diliyorum.sevgilerimle.
Enginar ve bakla, ne yakışırlar birbirlerine. Çok severim, çok da yaparım.
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.
Sevgiler.
Yorum Gönder