12 Şubat 2012 Pazar

NOHUTLU KARNIBAHAR

Her zaman söylerim ya eşime karnıbahar ve kereviz yedirmek biraz zordur. Ama karnıbaharı klasik haliyle ancak senede bir kez yaparım, kıyamam artık oflaya puflaya yer


MALZEMELER:
1 su bard. nohut (haşlanmış)
1 adet küçük boy karnıbahar
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber
su

YAPILIŞI:
Öncelikle karnıbaharları küçük çiçeklere ayırıp hazırlıyoruz.
Tencereye yağı ve soğanı alıp biraz kavuralım. Üzerine kıymayı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim. Karnıbahar ve nohutları ilave edip baharatlarını ve karnıbaharların üzerini aşacak kadar suyunu ekleyip kısık ateşte pişirelim..














5 yorum:

yeşim dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık canısı.çok öptüm.sevgilerimle.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel görünüyor nefis olmuş ellerine sağlık canım.

kemalpasatatlisi.com dedi ki...

merhaba canım,
bunu kesinlikle deniycem,süper fikir, karnıbahar ile nohutu kullanmak:) Ellerine sağlık canım, sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık ben de dün yaptım mis gibi

tavsiyeler dedi ki...

Cok güüzel oldu yemek tavsiyesi için teşekkürler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails