Bir süre buralarda olamayacağım arkadaşlar. Yazlıktaki durumdan daha önce bahsetmiştim size, bahar geldi.
Bu hesapta olmayan tadilatında zamanı geldi, bizi bekleyen durumun kötü olduğunu biliyorum ama ne kadar süreceğini bilmiyorum. İnşallah kısa sürer. Bu süre içinde sizlerden uzak kalacağım, ziyaretinize gelemeyeceğim ama dönünce telafi edeceğim. Blogumu ziyaret eden yorum bırakan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim..
MALZEMELER:
400 gr kıyma
3 dilim ekmek içi
1 yumurta sarısı
1 ad. orta boy soğan
tuz
karabiber
PÜRESİ İÇİN:
5 orta boy patates (haşlanmış)
1/2 su bard süt
50 gr kaşar rendesi
tuz
diğer malzemeler:
1/2 bardak haşlanmış bezelye
1 ad. havuç
1 yemek kaşığı domates püresi
su
tuz
ÜZERİ İÇİN:
Kaşar rendesi
SOS MALZEMESİ:
1/2 yem. kaşığı. salça
1/2 su bard. su
YAPILIŞI:
Kıyma malzemelerini bir kaba alarak iyice yoğuralım. Buz dolabında 1 saat dinlendirelim. Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelere kase şekli verelim.
Köfteleri yağlanmış fırın kabına dizerek 200 derecede hafifçe kızarana dek pişirelim. Bu arada püreyi için sıcak patatesleri ezelim içine süt ve kaşar rendesi, tuz ekleyip karıştıralım.
Ben ayrıca anneme patates yasak olduğu için havucu kavurup domates püresi, bezelyeleri ve yeterince su ilave ederek pişirerek ayrı bir iç hazırladım.
Fırından aldığımız köftelerin bir ksmına patates püresi, bir kısmına da diğer iç malzemeyi dolduralım.
Salçayı 1-1,5 bard. sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltalım. Köftelerimizin üzerine kaşar rendesi serperek 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Fazla pişirmeyelim ki köfteler kurumasın..